Het is al veel vermeld op onze mediakanalen. Het nieuwe team van Solar Team Twente gaat meedoen aan de iLumen European Solar Challenge! Het hele team heeft zich er al een tijdje op kunnen verheugen en vandaag is het dan echt zo ver; we vertrekken richting circuit Zolder in België. Maar nu vraag jij je misschien af: wat is de iLumen European Solar Challenge nou eigenlijk? Hier een korte uitleg!

De Challenge

De iLumen European Solar Challenge is een twee jaarlijks terugkerende challenge voor alle zonneauto’s in Europa.  De iLumen European Solar Challenge, ook wel de iESC, heeft dit jaar een extra moeilijkheidsgraad. We zullen de eerste 24 uurs race voor zonneauto’s ooit rijden. Wat deze editie extra uniek maakt, is dat we het dit jaar opnemen tegen Tesla Model S. Tesla Model S is een elektrische auto die in slechts 2,7 seconde accelereert van 0 tot 100 km/u.  Om een beter beeld te krijgen van de verschillen tussen Tesla Model S en Red One kan je de infographic hier beneden bekijken. De iLumen European Solar Challenge zal zaterdag 24 september om 13:00 officieel van start gaan.

Strategie

Omdat de iLumen European Solar Challenge een 24 uurs race is, heeft dit gevolgen voor de strategie. Er komt namelijk daardoor een nieuw aspect in de race, namelijk ‘s nachts rijden. Volgens Lars Klein, onze raceleider, gaat het bij deze race om het zo tactisch mogelijk omgaan met de beschikbare energie. “We mogen twee keer bijladen en voor de rest moeten we het doen met zonlicht, dit wordt vooral ‘s nachts een strategische uitdaging.”  

Een perfecte oefening

Dit jaar is alweer de zevende editie van Solar Team Twente begonnen. We zijn inmiddels twee weken fanatiek bezig waardoor we ons tijdens de iLumen European Solar Challenge zullen richten op het teambuildingsaspect. Het is de perfecte oefening voor als we over iets meer dan één jaar aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge van start gaan.

 

Volg op Facebook, Twitter en Instagram updates over de race!

TeslavsRedOne_infographic_V01