Tim Plattel door Gijs Versteeg World Solar Challenge 2009Tim Plattel was in de editie van 2009 Teamleider van Solar Team Twente, destijds het derde solarteam dat vanuit Twente ‘Down Under’ ging. Team 2009 stond met de 21Revolution aan de start, een innovatieve auto met gepatenteerd lenssysteem en kantelbare vleugel. De verwachtingen waren hooggespannen omdat de stijgende lijn moest worden doorgezet: in 2005 was Twente als negende geëindigd en in 2007 als zesde over de finish gekomen. De top 3 was het doel! Tim vertelt over zijn ervaringen en geeft tips aan het team.

Tijdens de race …
“Naast de rol van teamleider was ik tijdens de race raceleider. Als raceleider zat ik in de DMU (Decision Making Unit) en moest ik adviezen van de strateeg, data-acquisist en mechanicus afwegen en een besluit nemen. Dat was een leuke, maar ook uitdagende de klus, omdat de gemoederen tussen de voorkant van de DMU (mechanica) en achterkant (data-acquisitie) weleens hoog opliepen.
De DMU rijdt altijd direct achter de zonnewagen en daardoor heb je dus de hele race hetzelfde uitzicht. Tijdens de vele testen in de voorbereidende periode dachten we dat de race en de achterkant van de 21Revolution wellicht wel wat zou gaan vervelen. Dat was slechts de eerste twee dagen het geval. De dag erop sloeg het noodlot toe, de 21Revolution raakte met 95 km/h van de weg en sloeg over de kop…”

Een tip voor het hele team
“Mijn tip voor het hele team: zorg dat je op alles bent voorbereid! Het was natuurlijk het allerzwartste scenario wat in de protocollen was opgenomen: een crash. Nooit hadden we verwacht dat dit ons zou overkomen, maar het tegendeel bleek waar te zijn. We wisten de auto weer op te knappen na een dag en nacht werken, wat dan ook direct mijn mooiste ervaring is tijdens mijn solarteam tijd. We hadden met zijn allen bij de pakken neer kunnen gaan zitten en met een traan naar het wrak van 1,5 jaar werk kunnen kijken, maar wat overheerste was de Twentse nuchterheid en het teamgevoel om deze (wat leek) onmogelijke taak toch te volbrengen. Dit was alleen maar mogelijk, omdat wij met zijn allen als één team opereerden!”

Tip voor het managementteam
“Mijn tip voor het management team bouwt daarop voort. Zorg dat je altijd genoeg tijd inplant voor het teamproces en teamontwikkeling. Er zijn altijd vele andere urgente zaken (technische testen, belangrijke evenementen) die voorrang vragen, maar tijd vrijmaken én houden voor teamontwikkeling is essentieel. Ook, en misschien wel met name, tijdens de laatste weken van voorbereiding in Australië!”

Lees de tips van Inge Hoogland (team 2011)

Foto’s: Gijs Versteeg