Een bijzondere dag voor Solar Team Twente. Het team reed woensdag namelijk de eerste meters Down Under! Dat terwijl zonneauto RED X afgelopen maandag pas arriveerde in Darwin na een reis van 17 dagen. Met de eerst geplande woensdag als testdag, zette de studenten alles op alles om de auto twee dagen later testklaar te hebben. …En dat is gelukt!

Fotograaf: Marten van den Brink

“Twee grote mijlpalen, zo kort op elkaar… Dat geeft alleen maar energie om nog meer te vlammen de komende weken!” “Het is natuurlijk een behoorlijke operatie om je zonneauto naar de andere kant van de wereld te krijgen. Mede door vertragingen met de transportbox was het de laatste dagen spannend of we onze eerste testdag gingen halen, maar uiteindelijk is het allemaal goedgekomen!” “Écht waanzinnig dat dit gelukt is!” Aldus raceleider Kirsten Bouwman.

Fotograaf: Marten van den Brink

Het team was woensdag te gast op motorcircuit Hidden Valley in Darwin voor hun eerste testdag. Tevens zal hier over iets meer dan 3 weken de kwalificatie van de Bridgestone World Solar Challenge plaats gaan vinden.

“Het belangrijk voor onze coureurs om kennis te maken met het circuit.” “Hier moet het straks gaan gebeuren!

Fotograaf: Marten van den Brink

Op 21 oktober zullen op Hidden Valley zo’n 45 teams een tijdrit gaan afleggen om zo ver mogelijk vooraan in de race te mogen beginnen. Coureur Bart Mol, zal de kwalificatie gaan rijden.