De transportbox waarin de Twentse zonneauto RED Shift naar Australie vervoerd wordt is vertraagd. Op vrijdag 1 september zou de transportbox in Darwin, de startplaats van de Bridgestone World Solar Challenge, aankomen. Naar verwachting komt RED Shift vrijdag 8 september aan. Dit betekent dat er 7 dagen minder kan worden gewerkt aan de nieuwe zonneauto.

Tegenslag buiten macht van Solar Team Twente om

“De vertraging is volledig buiten onze macht. De box heeft eerst drie dagen vast gestaan op het vliegveld in Kuala Lumpur. Nu is hij blijven steken in Sydney” vertelt teamleider Olivier Berghuis. Het Twentse studententeam doet in oktober mee aan de Bridgestone World Solar Challenge. Na een jaar lang dag en nacht te hebben gewerkt aan haar nieuwe zonneauto komt het nieuws hard aan bij de studenten.

 Geklaard in Sydney

Door omstandigheden moet de box in Sydney geklaard worden. “Twee teamleden zijn afgereisd naar Sydney om de situatie op te lossen. Samen met onze transportpartner doen we er alles aan om de zonneauto zo snel mogelijk op de eindlocatie te krijgen. Het is niet niks wanneer je de auto vlak voor de race niet binnen handbereik hebt” aldus Berghuis.

Team heeft vertrouwen

Ondanks het slechte nieuws heeft het team het volste vertrouwen in de race. “De planning is aangepast zodat iedereen direct aan de slag kan zodra de auto arriveert. Iedereen staat in de startblokken en is voorbereid op de extra uren die we de komende tijd gaan draaien om de vertraging op te vangen. We moeten nog effectiever samenwerken. In het afgelopen jaar hebben we al bewezen dat we dit kunnen. De komende weken krijgen we versterking vanuit Nederland. Samen zetten wij onze schouders eronder om alles af te ronden voor de start van de race.” vertelt Technisch Manager Lars Klein.

Bridgestone World Solar Challenge

Op 8 oktober 2017 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij maken hun droom waar: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2017. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto ter wereld gebouwd.


Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gearte Nynke Noteboom van Solar Team Twente. Tel. +316 360 661 44 of mail g.noteboom@solarteam.nl.