“KANGOEROE!”, werd er vanuit de testcrew achter de zonneauto geschreeuwd. Dinsdag 6 oktober testten we onze zonneauto Red One op de Australische openbare weg. Plots sprong een kangoeroe vanuit de berm de weg op, precies voor de zonneauto. De kangoeroe raakte de bolide, gleed uit en spurtte vervolgens snel weg. De auto reed nog wel op de weg, maar werd zo snel mogelijk stop gezet om te kijken of de coureur en de zonneauto in orde waren. De coureur had de schrik er goed inzitten, maar bleek gelukkig ongedeerd. Ook de zonneauto heeft geen schade opgelopen door het dier.

Red One VS. Kangoeroe 1-0

De schrik zat er goed in bij de coureur, maar ook bij de inzittenden van de volgauto’s. Coureur Coen Hartjes: “Ik schrok ontzettend. Ik zag de kangoeroe vanuit de berm springen. Het ging heel snel en ik had geen tijd meer om te remmen”. De zonneauto raakte de staart van de kangoeroe. Na controle van de zonneauto bleek dat er geen schade was opgelopen. Teamleider Irene van den Hof: “Het had verkeerd kunnen aflopen. Ik zag onze droom al in diggelen vallen… Gelukkig maken we gebruik van hightech materiaal van TenCate. De kenmerken van dit materiaal zijn licht, oersterk, snel én veilig. Dit incident bewijst hoe belangrijk dat laatste kenmerk is”.

Kangoeroes hebben een lange, gespierde staart. De staart raakte de rechtervoorzijde van de zonneauto. Het incident had de deelname aan de Bridgestone World Solar Challenge serieus in gevaar kunnen brengen. Na een uitgebreide controle, bleek er geen schade te zijn opgelopen. De coureur gaf aan door te willen rijden. De rest van de dag hebben we nog testen kunnen uitvoeren en hebben we verder kunnen voorbereiden voor de Bridgestone World Solar Challenge die 18 oktober van start gaat.

Wouter-Put-5214