Vrijdag 8 mei verscheen een unieke advertentie op Marktplaats: ‘Rode zonneauto uit 2011, 21Connect met hightech materials’. Solar Team Twente zette zijn zonneauto uit 2011 te koop. Het Twentse solarteam brengt nu ook internationaal de verkoop onder de aandacht bij potentiële kopers; tussen de scheurende elektrische raceauto’s door, rijdt de 21Connect een demo over het stratencircuit van Monaco. Een sticker met ‘For Sale’ op het zonnepaneel van de auto kondigt de verkoop groots aan.

For Sale

De zonneauto verdient na jaren stilstand in de werkplaats een nieuwe eigenaar. Het team grijpt de race in Monaco aan om de verkoop van de 21Connect internationaal bekend te maken. Tussen alle dure bolides in het rijke Monaco rijdt het échte juweeltje op zonne-energie. De zonneauto van Solar Team Twente werd vrijdag 8 mei al nationaal te koop aangeboden op Marktplaats. De advertentie werd in korte tijd 10.000 keer bekeken. Het team benadrukt dat de verkoop van de zonneauto geen stunt is. Justine Wolters, woordvoerder van het Twentse solarteam benoemt: “We willen de zonneauto graag verkopen aan een serieuze bieder die de 21Connect een mooie plek geeft, die hij verdient”. Op Marktplaats is tot nu toe 2 ton geboden. Wolters zegt hierover: “We hebben nog geen contact gehad met de hoogste bieder. We wachten ook eerst af wat de sticker ‘For Sale’ in Monaco teweeg brengt.”

Bridgestone World Solar Challenge

Op 18 oktober 2015 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s. Voor het eerst rijdt Solar Team Twente met een asymmetrische zonneauto waarbij de coureur aan de rechterkant van de zonneauto zit. Met dit design heeft het team het volste vertrouwen eerste te worden in Australië.

Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij maken hun droom waar: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2015. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto ter wereld gebouwd.

Link advertentie Marktplaats

Rode zonneauto uit 2011, 21Connect met hightech materials

21Connect in Monaco