Stel je voor: je gaat op vakantie met de auto, je rijdt kilometers zonder maar één keer te moeten tanken. Sterker nog, je hebt geeneens een benzinetank. Handig en lekker goedkoop toch? Voor Red One is dit logisch, voor ‘de consument’ is het afwachten wanneer dit moment komt. Dit brengt ons bij de vraag: wanneer zien we deze technologieën van Red One in onze eigen auto’s terug?

Red One – Challenger Class

Niet óf, maar ‘wanneer?’
De vraag is niet zozeer óf fossiele brandstof als energiebron bij auto’s (gedeeltelijk) verdwijnt, de vraag is meer ‘wanneer?’. De ‘combinatie’ van fossiele brandstof en elektriciteit is de auto-industrie doorgedrongen, hybride auto’s worden steeds normaler. Paradepaardje van elektrisch aangedreven auto’s is (voor sommigen) de Tesla, die volledig op stroom rijdt.

Zelfvoorzienende auto’s
Een stap verder is een auto die zijn eigen energie kan opwekken en compleet zelfvoorzienend is, net als Red One. Onze zonneauto is gebouwd op snelheid en prestatie: functie gaat voor comfort. De zitplaats van de coureur is zeker niet luxueus en comfortabel. Snel, aerodynamisch en technologisch hoogstaand, dat zeker, maar niet echt een auto voor het dagelijks leven.

Stella (Solar Team Eindhoven) - Cruiser Class

Stella (Solar Team Eindhoven) – Cruiser Class

De zonneauto’s uit de Cruiser Class hebben daarentegen sterke gelijkenissen met ‘normale’ auto, het illustreert de toepassing van zonne-energie in de auto-industrie. De zonneauto’s van de Cruiser Class zijn ontworpen met een praktisch oogpunt en gemakkelijker in te beelden in het straatbeeld.

Wat houdt de productie van zonneauto’s tegen?
Wanneer we de technologieën van de zonneauto’s in de ‘normale’ auto’s terugzien is niet precies te voorspellen natuurlijk. Meerdere factoren kunnen hierbij meespelen: de productiekosten van deze techniek, de toepasbaarheid maar ook technologische ontwikkelingen. De race en de zonneauto’s laten een ander licht schijnen op innovatief personenvervoer en de aandrijving door duurzame energie.

Updates Bridgestone World Solar Challenge 2015
Benieuwd hoe het nu met Solar Team Twente tijdens de race gaat? Bekijk deze pagina voor de laatste updates.