Mijn naam is Wouter Put en ik ben ‘het geheime wapen’ voor de iLumen European Solar Challenge. Ik ben 19 jaar oud en geboren in Schalkhaar, waar ik regelmatig in de weekenden nog te vinden ben. Doordeweeks ben ik in Enschede. Ik studeer Werktuigbouwkunde aan Saxion, maar zet me nu in voor Solar Team Twente om in oktober 2015 in Australië te racen met een nieuwe zonnewagen, een race waar ik ontzettend naar uitkijk.

Samen met Lars van der Aa en Coen Hartjes rijd ik tijdens de iLumen European Solar Challenge in The RED Engine om te strijden voor de Europese titel. Al vrij snel kwam ter sprake dat ik op circuit Zolder in The RED Engine zou gaan rijden, ontzettend gaaf natuurlijk. Ik ben het geheime wapen, omdat ik al vijf jaar lang een fanatiek karter ben, waardoor ik op verschillende circuits heb gereden. Vorig jaar heb ik zelfs samen met twee vrienden een raceteam opgezet. Hierin begeleiden we kinderen vanaf zeven jaar die gedreven zijn om te karten. Ik verwacht dat ik door mijn ervaring kan inschatten waar de prioriteiten liggen tijdens de race. Gedurende de testdagen heb ik The RED Engine goed leren kennen. We weten als coureurs wat de limieten zijn van de zonnewagen en weten nu hoe we het bochtige circuit zo goed mogelijk door kunnen komen.

Naast mijn rol als coureur, vervul ik ook de functie van Externe Betrekkingen in het solarteam. Solar Team Twente kan niet bestaan zonder partners. Ik en mijn compagnon Timothy Teoh breiden het solarteam uit met een enorm collectief van partners die het project ondersteunen op allerlei verschillende vlakken. Daarnaast zorgen we dat deze partners aan het eind van het project met een trots gevoel kunnen terugkijken.

Ik kijk enorm uit naar het racen zaterdag 11 en zondag 12 oktober. Ik ben ervan overtuigd dat we als team hier veel van leren en dat er een nog hechtere band ontstaat.

 Wouter Put - Coureur