Afgelopen week zijn de vier coureurs gekozen, die met de RED Shift gaan racen tijdens de iLumen European Solar Challenge (iESC). Wie zijn deze coureurs?

Nikki van de Rijdt
De 22-jarige Nikki van de Rijdt uit Maarheeze is binnen Solar Team Twente verantwoordelijk voor evenementen en marketing. Van de Rijdt wilt zoveel mogelijk kanten van Solar Team Twente beleven: een van de redenen waarom zij zich heeft aangemeld om coureur te zijn tijdens de iESC. Helemaal nieuw is het racewereldje niet voor Nikki. Ze heeft namelijk al gereden op circuit Zandvoort en circuit Assen, maar dan wel in een Fiat 500. Deelnemen als coureur aan de iESC is een mooie mogelijkheid om ook circuit Zolder aan dit lijstje toe te voegen. Daarnaast is het volgens de Brabantse natuurlijk gewoon “kei gaaf” om een van de coureurs te zijn.

 

Mariska Bos
Mariska Bos is 22 jaar, komt uit Hengelo en is Aerodynamicus binnen het solarteam. Solar Team Twente is niet het eerste studententeam waar Bos aan deelneemt. Ze heeft namelijk eerder meegewerkt aan het bouwen van een waterstof auto bij Green Team Twente. De Hengelose is binnen dit team ook coureur geweest. “Het gaafste wat ik in mijn leven tot nu toe heb gedaan is een auto ontwerpen, bouwen en er kampioen mee worden,” zegt Mariska hierover. Bos zou dit graag nog eens over doen en ook al rijdt ze tijdens de iESC niet in haar eigen gebouwde auto, toch lijkt het racen tijdens deze challenge haar super gaaf. 

Arthur Kambartsumjan
Wie ook op circuit Zolder in de RED Shift te zien zal zijn, is Arthur Kambartsumjan. Deze echte Fries uit Leeuwarden is 21 jaar en heeft binnen Solar Team Twente de functie van Externe Betrekkingen. Een van de redenen waarom Arthur coureur wil zijn, is dat hij erg nieuwsgierig is en graag meer wilt leren van de zonneauto: “Ik ben van mening dat ik, doordat ik coureur word, net iets meer meekrijg van de auto en daarbij nieuwe dingen kan gaan leren.” Daarnaast zal Arthur zich voor 100% inzetten om het maximale resultaat te behalen tijdens de iESC.

 

Guido Meindertsma
Tot slot zal ook de 21-jarige Guido Meindertsma uit Gouda als coureur te zien zijn. Net als Mariska is Guido verantwoordelijk voor de aerodynamica van de zonneauto. Guido heeft van jongs af aan al interesse voor racen: “Op mijn zesde stapte ik voor het eerst op een racefiets en speelde ik de eerste racespelletjes op de computer. Deze liefde voor racen is sindsdien alleen maar toegenomen.” In Enschede is hij dan ook lid geworden van studentenkartvereniging A la Kart. Hier heeft Meindertsma de nodige ervaring opgedaan. Deze ervaring zal hij zeker inzetten tijdens de race op circuit Zolder.


_____________________________________________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frances van Elburg van Solar Team Twente via f.vanelburg@solarteam.nl