PhotoGrid_1427377108773De papieren vliegtuigjes vlogen Elise, Maarten en Timothy donderdag 26 maart om de oren. Zij zaten in de jury van de Red Bull Paper Wings kwalificatie in Twente. Vanaf 12:00 uur deden studenten, maar ook medewerkers van Universiteit Twente een gooi naar de finale van de Red Bull Paper Wings-wedstrijd. De studenten werden uitgedaagd met hun vliegtuigje de grootste afstand te gooien, de langste vliegtijd te behalen of de meest creatieve vlucht te maken.

Er hing een goeie sfeer in de Horst op Universiteit Twente. Muziek vulde de ruimte en vele vliegtuigjes schoten door de lucht. De juryleden waren aanwezig om de kwaliteiten van de creatieve vluchten met de papieren vliegtuigjes te beoordelen. Daarmee werd bepaald wie er door mochten naar de Nationale Finale in Amsterdam. De hoogste punten werden behaald door een bijzonder “vliegtuigje”, geconstrueerd met papier, dienbladen en plakband. Het gevaarte bleef niet lang in de lucht hangen, maar was desalniettemin de creatiefste van de middag. In de categorieën ‘afstand’ en ‘tijd’ maakten de papieren vliegtuigjes, in tegenstelling tot de categorie ‘creativiteit’, mooie lange zweefvluchten.

De winnaars van de dag gaan door naar de landelijke finale, die plaatsvindt op 19 april in Amsterdam. Hier wordt bepaald welke winnaars vliegensvlug naar Salzburg vliegen voor het officiële Paper Wings WK op 8 en 9 mei.

papierflieger-rechts

Beeldmateriaal: Solar Team Twente en Red Bull Paper Wings