Headerfoto door Gijs Versteeg

EN|NL

Waar kom je terecht na het solarteam? Wat geeft de anderhalf jaar durende strijd, om de toekomst van duurzame mobiliteit veilig te stellen, voor toegevoegde waarde in het bedrijfsleven? In het item “Where are they now?” zetten wij eens in de twee weken een oud-teamlid in het zonnetje. Deze week zal Stefan Halsema toelichten wat hij heeft geleerd in het solarteam.     

     Naam: Stefan Halsema
     Editie: 2007
     Functie in het solarteam: Electronics/software
     Bedrijf: Eye On Air B.V.
     Functie: Senior Software Engineer

 

 

 

 

 

Wat houden je dagelijkse werkzaamheden in? Software design voor embedded systemen van een apparaat om explosieven mee op te sporen op luchthavens met behulp van “Ion mobility spectrometry”.

Wat is je mooiste herinnering aan je tijd bij Solar Team Twente? Mijn mooiste herinnering heb ik aan de periode waarin van alle disciplines de resultaten bij elkaar komen en de kracht van het team en de partners zichtbaar wordt. Op technisch vlak begint de zonneauto hier vorm te krijgen, maar ook de inspanningen van de niet-technische teamleden en sponsoren worden hier duidelijk.

Hoe ben je destijds bij het solarteam terecht gekomen? Er waren in 2006 een aantal lezingen van het solarteam die mijn aandacht hadden getrokken.

Wat zou je de teamleden van het huidige team willen mee geven? Probeer de juiste balans te vinden tussen “state of the art”, betrouwbaarheid en haalbaarheid.

Wat laat de afbeelding zien? De foto is gemaakt in Darwin tijdens mijn favoriete fase van het project. Hier worden de laatste dingen afgemaakt en getest. Zoals ik al eerder aangaf is het geweldig om te zien dat alle zaken bij elkaar komen tijdens deze periode.