Waar kom je terecht na het solarteam? Wat geeft de anderhalf jaar durende strijd om de toekomst van duurzame mobiliteit veilig te stellen voor toegevoegde waarde in het bedrijfsleven? In het item “Where are they now?” lichten wij eens in de twee weken een oud-teamlid uit. Deze week zal Niels Moshagen toelichten wat hij heeft geleerd in het solarteam.

Naam: Niels Moshagen

Editie: 2007

Functie in solarteam: Technisch project manager

bedrijf: Mindt en CeeCee Community (The cee spot)

Functie: Eigenaar

Wat houden je dagelijkse werkzaamheden in? Alles wat komt kijken bij het bouwen van nieuwe bedrijven. Businessdevelopment, communitybuilding, talentontwikkeling, management en strategie. Soms mag ik ook nog inhoudelijk meedenken (Technisch, Design Thinking, Social Impact, marketing, programma’s, etc. )

Wat heb je geleerd bij het solarteam? Het solarteam heeft mij vooral een veel breder perspectief gegeven over mijn vakgebied (Werktuigbouwkunde-Industrieel Product Ontwerp). Vooral het belang van teambuilding/ teamdynamiek en talentontwikkeling in een jong en snel ontwikkelend team is een ervaring waar ik nu nog dagelijks van profiteer.

Wat is je mooiste herinnering aan je tijd bij Solar Team Twente? Ik heb niet één mooie herinnering, het zijn er heel veel. Vooral de aaneenschakeling van hoogte en dieptepunten en hoe een team deze kan gebruiken om verder te komen is iets waar ik nog altijd met verwondering op terug kijk. Uiteraard zou ik het klussen achterin een rijdende vrachtwagen onderweg naar de autopresentatie of het in Australië ’s nachts oplappen van de auto na een crash onder een enorme heldere sterrenhemel nooit meer vergeten.

Wat zou je de teamleden van het huidige team willen meegeven? Vergeet niet te genieten! De waan van de dag en alle hectiek maken dat soms de enige uitweg lijkt; harder, meer en sneller werken. Regelmatig de tijd nemen om even rustig te reflecteren (alleen of met team), stelt je in staat betere keuzes te maken en te genieten van alle mooie momenten.