Headerfoto door Gijs Versteeg

EN|NL

Waar kom je terecht na het solarteam? Wat geeft de anderhalf jaar durende strijd, om de toekomst van duurzame mobiliteit veilig te stellen, voor toegevoegde waarde in het bedrijfsleven? In het item “Where are they now?” zetten wij eens in de twee weken een oud-teamlid in het zonnetje. Deze week zal Katrin Semlianoi toelichten wat zij heeft geleerd in het solarteam.     

Foto door Gijs Versteeg

Naam: Katrin Semlianoi
Editie: 2009
Functie in het solarteam: Media & Events
Bedrijf: Universiteit Twente (UT)
Functie: Programme Marketer, afdeling Marketing & Communicatie

 

 

 

 

 

 

 

Wat houden je dagelijkse werkzaamheden in? Als programme marketer ben ik onderdeel van de afdeling Marketing & Communications van de UT en werk ik aan de realisatie van de wervingsstrategie van de UT voor (internationale) bachelor- en masterstudenten. Mijn kerntaken zijn primair gericht op de  faculteit BMS (Behavioural, Management and Social Sciences). Hiervoor ontwikkel ik een marketingcommunicatieplan en zorg ik voor profilering van het onderwijs en onderzoek.

Wat heb je geleerd bij het solarteam? Ik heb geleerd waar mijn kracht ligt en hoe ik een bijdrage aan een team kan leveren. Ik heb geleerd dat het niet alleen erom gaat hoe je het snelst bij de finish komt, maar ook wat je daarna met deze ervaring doet. Hoe dit invloed heeft op je leven en de carrierekeuzes die je later maakt. Voor mij was het simpel: Ik kan misschien niet de wereld veranderen, in ieder geval niet alleen, maar ik kan wel die mensen bereiken die dat wel kunnen. Dit is de bijdrage die ik kan en wil leveren.

Wat is je mooiste herinnering aan je tijd bij Solar Team Twente? In mijn editie waren er twee herinneringen en die zijn met elkaar verbonden. De eerste is de crash van onze zonneauto, maar dan vooral het moment en de nacht daarna. We hebben als één team samengewerkt om de auto weer rijdend te krijgen. Iedereen heeft hier een bijdrage in gehad, we hadden niet één teamlid kunnen missen. We waren misschien niet allemaal beste vrienden van elkaar, maar wel waren wel één team met één doel. En we hebben het voor elkaar gekregen. Het moment dat we bij de finish aankwamen en de fontein in sprongen was onvergetelijk. Het was een ontlading, van alle druk en stress (zie headerfoto).

Als begeleider hou ik nog steeds van dit moment en sta ik ontzettend te genieten als het team de fontein inspringt. Je ziet en voelt die ontlading, alle zorgen, druk, glijdt van ze af en ze staan er als één team dat het onmogelijke mogelijk heeft gemaakt: binnen 1 jaar een zonneauto bouwen en 3000 km door de woeste outback van Australië rijden.

Hoe ben je destijds bij het solarteam terecht gekomen? Als student Communicatiewetenschappen ben ik het team op de minormarkt tegengekomen waar ik een paar teamleden heb gesproken. Ik was meteen verkocht. Samenwerken aan één doel en het bouwen aan een duurzame toekomst. Dezelfde avond heb ik mijn sollicitatie ingediend.

Wat zou je de teamleden van het huidige team willen mee geven? Solar Team Twente is een enorme sneltrein. Probeer af en toe bewust erbij stil te staan waar je mee bezig bent en vergeet niet te genieten van dit avontuur. Het is een eenmalige kans. Niet alles wat je meemaakt is leuk, maar het levert een enorme schat aan ervaringen op waar je nog jaren later op terug zult kijken.