EN|NL

Waar kom je terecht na het solarteam? Wat geeft de anderhalf jaar durende strijd, om de toekomst van duurzame mobiliteit veilig te stellen, voor toegevoegde waarde in het bedrijfsleven? In het item “Where are they now?” zetten wij eens in de twee weken een oud-teamlid in het zonnetje. Deze week zal Daniël Kunst toelichten wat hij heeft geleerd in het solarteam.

     Naam: Daniël Kunst
     Editie: 2009
     Functie in het solarteam: Creative Director
     Bedrijf: 3T
     Functie: Hardware Engineer

 

 

 

 

Wat houden je dagelijkse werkzaamheden in? Het ontwikkelen van klantspecifieke elektronica en alles wat daarbij komt kijken. Het vertalen van het eisen- en wensenpakket van een klant naar een werkend ontwerp, met daarbij de gehele supply chain in het achterhoofd.

Wat is je mooiste herinnering aan je tijd bij Solar Team Twente? Uiteraard is de crash op de 3e dag het gene wat mij het meeste is bijgebleven. Het moment van teleurstelling wat vrij snel werd omgezet in een geweldige teamprestatie om de boel weer aan de gang te helpen.
Een goede tweede plek is voor de start van de race (zie headerfoto). Wanneer alle teams eindelijk samen komen om te starten aan de 3000+ km dwars door Australië, met hun eigen gemaakte auto. Het gene waar je als team bijna 1,5 jaar naartoe gewerkt hebt.

Hoe ben je destijds bij het solarteam terecht gekomen? Voor team 2007 was ik via de studievereniging eens gevraagd om wat 3D plaatjes te maken met de locaties van sponsor logo’s op de auto. Uiteindelijk ook de stickers voor de ‘TwenteOne’ (zonneauto van 2007) ontworpen. Toen de vacatures voor team 2009 kwamen, hoefde ik me niet te bedenken en heb ik gesolliciteerd.

Wat zou je de teamleden van het huidige team willen mee geven? Geniet van elk moment, met name tijdens de race. 3000 km lijkt lang, maar het is zo voorbij!