EN|NL

De Bridgestone World Solar Challenge komt steeds dichterbij. In de vijf weken voor de race zitten we met het hele team in Darwin om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de Challenge. Hoe zien onze weken eruit? Dat zie en lees je in deze wekelijkse update! Dit is het verslag van 30 augustus tot en met 14 september.

Let’s go

Op 30 augustus werd de transportbox inclusief onze zonneauto RED E in het vliegtuig geplaatst om de grote reis naar de andere kant van de wereld te maken. Een erg spannend moment voor het gehele team, maar voornamelijk voor Merel. Zij is verantwoordelijk voor het transport van het gehele project naar Australië.

Support Team Twente

Op woensdag 4 september vertrokken de eerste negen teamleden naar Australië. Merel en Rob vertrokken ‘s middags samen vanaf Schiphol. Familieleden hadden zelfs speciale supporters shirtjes laten maken.

Van zuid naar noord

Vier van de eerste groep vertrok naar… Adelaide? Jazeker! Zij hebben deze week namelijk de race andersom gereden. Hierdoor weten deze teamleden precies waar controlstops, goede kamplocaties en bijzondere locaties voor gave foto’s zijn. Ook zijn zij bij Top Dutch Solar Racing langs gegaan. Dit team verblijft de eerste weken in de buurt van Adelaide.

Meteen aan het werk

De tweede groep kwam op 9 september aan in Darwin bij het verblijf voor de komende vijf weken: het hostel in Darwin. De eerste groep had alles goed voorbereid, zoals het regelen van werkplekken en de eerste voorraad eten kopen. Daardoor kon de tweede groep meteen aan de slag. Bijvoorbeeld met het wrappen van de konvooi auto’s! Na een aantal instructievideo’s en even oefenen gaat het steeds beter en kleuren ook de konvooi auto’s mooi rood.

Het eerste onderdeel: de accu

Na een reis van twee maanden op de boot zagen we hem weer terug: de accu is deze week goed aangekomen in Darwin! Dit betekent dat het eerste onderdeel van de zonneauto in Australië is. Het aftellen naar het aankomen van de zonneauto is begonnen. Binnenkort kunnen we de eerste kilometers in Australië gaan maken met onze zonneauto!

Onze werkplek

Onze werkplekken en werkplaats zijn op de Charles Darwin University. In de pauze gaan we op verkenning uit. Dan komen we dit soort mooie plekken tegen. Een fantastische werkplek dus, hier kunnen we wel aan wennen!

Herenigd

13 september was het team voor het eerst allemaal op dezelfde plek in Australië! Vanochtend was het eerste ontbijt met alle 19 teamleden. In de komende vier weken zullen er steeds meer teamleden bij komen totdat ons raceteam van 39 mensen compleet is. Waarom we met zoveel zijn? Kijk maandag naar de eerste ‘WSC voor dummies’ voor het antwoord!

Solar Team Twente in de media

Mijlpaal! De technische teamleden werken al een tijdje aan een heel boekwerk dat alle technische details over RED E beschrijft. 11 september kwam het verlossende woord van de organisatie dat alles is goedgekeurd! Scientific Gems maakte een mooi overzicht van de status.

Feiten

Aantal teamleden in Darwin: 19
Afstand vanaf Darwin: 0 km
Afstand naar Adelaide: 3022 km
Weer: 32 graden Celcius en zonnig
Dagen tot Bridgestone World Solar Challenge: 28