Maandag:

Planning bespreken: Als structureel ontwerper ben ik verantwoordelijk voor de ribstructuur in de auto, dit is het skelet van carbon waar alle mechanische onderdelen aan vast komen te zitten. Van het weekend zijn de laatste berekeningen gedaan om het ontwerp te verifiëren. Er komt dus voor mij nu weer een nieuwe periode aan, namelijk: de werkvoorbereiding. Hoog tijd dus om met Lars door te spreken wat ik de komende weken voor uitdagingen kan verwachten.

Dinsdag:

Optijd beginnen: De komende drie weken staan in het teken van werkvoorbereiding. Om de auto zo licht mogelijk te maken hebben we precies berekend hoe dik het frame op alle punten moet zijn om alle krachten net aan te kunnen. In de werkvoorbereiding vertalen we deze berekeningen naar het aantal lagen carbon wat op elke plek nodig is. Als hierin een fout gemaakt wordt kan dit grote gevolgen hebben voor de betrouwbaarheid van de zonneauto. Hierom begin ik extra vroeg, in alle rust kan ik me het best concentreren.

Woensdag:

Infusietest: Tijdens de productie van de auto zullen we ook delen maken met behulp van infusie. Een composiet bestaat uit sterke vezels en een hars die ervoor zorgt dat de vezels netjes bij elkaar blijven. Bij infusie worden eerst de vezels neergelegd, waarna deze ingepakt worden, zodat het een zak wordt waar met behulp van vacuüm hars in gezogen kan worden. Op de foto is zo’n pakket te zien, we zijn hier nog druk bezig om het geheel luchtdicht te krijgen.

Donderdag:

Resultaten uitwerken: Tijdens de test van gisteren wilden we te weten komen hoe snel de hars van links naar rechts stroomde in de combinatie van vezels die wij gekozen hebben. Op de foto is in te zien dat de hars in het begin snel stroomt, maar over de tweede helft bijna 4 keer zo lang doet. Dit soort details zijn erg belangrijk, want in het echte product willen we er wel zeker van zijn dat overal genoeg hars zit.

Vrijdag:

Opsplitsactiviteit: Tijdens de productieperiode zal het team worden gesplitst in verschillende kleine groepjes die ieder op een eigen plek onderdelen zullen produceren. Voordat we voor een tijdje uit elkaar gaan, moeten we het daarom nog een avondje ontzettend gezellig maken met een heerlijke winterbarbecue bij Olivier!