whatsapp-image-2017-01-28-at-18-59-32Maandag

Als Marketing & PR zorg ik ervoor dat het solarteam zo veel mogelijk media aandacht krijgt. Daarom ben ik bezig met lokale kranten benaderen van de geboorteplaats van alle teamleden. De kranten zijn vaak erg enthousiast en vinden het erg gaaf dat een bewoner van hun plaats meedoet in zo’n gaaf project. Ze plaatsen dan ook graag een interview met de solarteamers. Onze Rémon werd zelfs geplaatst in het AD.

Daarnaast maak ik, als we acties of grote evenementen hebben zoals de Ontwerppresentatie binnenkort, een planning voor de media rondom en tijdens dit evenement. Ik ben dan ook nauw betrokken bij het opzetten van onze evenementen en kan ik meedenken hoe we hier zo veel mogelijk publiciteit uit kunnen halen. Op deze manier kan iedereen meeleven, ook al kunnen ze er zelf niet bij zijn.

whatsapp-image-2017-01-28-at-19-06-01Dinsdag

Vanochtend weer op tijd op kantoor, vandaag een dag waarin er vooral stukken geschreven moeten worden. Dit kan bestaan uit onder andere persberichten en de nieuwsbrief, maar dit keer de blog voor op de site. Ik ga dan met een van de mannen uit het technisch team zitten voor meer specifieke informatie over een bepaald onderwerp, zodat ik daar een blog over kan schrijven om iedereen te vertellen waar we mee bezig zijn.

whatsapp-image-2017-01-28-at-19-00-51Woensdag

Vandaag heb ik de blog online geplaatst en dan zorg ik ervoor dat op al onze mediakanalen een bericht komt met een “teaser” voor een nieuwe blog. Om ervoor te zorgen dat we al onze social media kunnen monitoren, krijg ik hulp van Anne van de communicatieafdeling van de UT. Samen zijn we bezig geweest om in een programma te zorgen dat we geordend alles wat er over Solar Team Twente op internet wordt gezegd, kunnen bekijken. Daarbij maak ik analyses van het effect van de uitgebrachte berichten, zodat de komende berichten daarop afgestemd kunnen worden.

whatsapp-image-2017-01-28-at-20-15-05Donderdag

Vandaag heb ik veel afspraken buiten de deur bij marketingkantoren die ons ondersteunen bij onze marketing acties. Ik coördineer de crowdfundingactie die eind maart wordt gelanceerd en samen denken we na over het promotieplan en de uitvoering van de actie. Door het solarteam krijg ik een kijkje in de keuken van veel creatieve kantoren in Twente, wat tevens een idee geeft van kantoren waar ik na mijn studie terecht kan komen.

Verder heb ik vandaag communicatieafdelingen van onze partners gebeld. We willen namelijk meer met onze partners gaan samenwerken op het gebied van communicatie. Wij kunnen hen publicatieruimte bieden, maar wij willen ook hen de kans geven te laten zien wat ze voor ons project betekenen. Daarom zijn we druk bezig met het om tafel gaan met zo veel mogelijk communicatieafdelingen.

whatsapp-image-2017-01-28-at-18-59-16Vrijdag

Vanochtend zaten we samen met de mediawerkgroep. Deze bestaat uit mensen uit het communicatieteam, technisch team en managementteam. Samen hebben we nagedacht over de content voor de komende tijd, die we kunnen gebruiken in onze berichten, social media en acties.

Vandaag ben ik ook langs geweest bij onze filmploeg. Zij filmen, behalve de vlogs, al ons filmmateriaal. Zij zijn, samen met de fotograaf, aanwezig op al onze evenementen en maken de eindfilm. Samen met de filmploeg en fotograaf bespreek ik wanneer ze aanwezig moeten zijn en wat de verhaallijn is die we gaan volgen in de eindfilm en onze foto’s. Echter kunnen ze niet overal aanwezig zijn. Daarom ben ik ook af en toe cameravrouw. De vlogs filmen wij wel zelf en zet ik met Sam in elkaar, wat ik erg leuk vind om te doen! Elke eerste week van de maand kun je weer in de vlog zien wat we mee hebben gemaakt, bekijk dus komende week de nieuwe vlog op onze social media!