01_maandag_weekvanjobMaandag
Rode Loper van Twente 2016: Op maandagavond stond de Rode Loper van Twente 2016 op de agenda. Als ambassadeur van Twente 2016 was het solarteam uitgenodigd om het evenement bij te wonen. Tijdens dit evenement is duidelijk gemaakt welke vooruitgangen er afgelopen jaar zijn geboekt in de Regio Twente. Wij als Solar Team Twente streven ernaar om bedrijven binnen en buiten de Regio Twente met elkaar te verbinden en hopen op deze manier bij te dragen aan het succes. Eén ding is duidelijk, het gaat goed met de regio!

02_dinsdag_weekvanjobDinsdag
Schaatsen geslepen: Naast mijn taken die ik vervul binnen het solarteam, ben ik regelmatig op de ijsbaan te vinden. Ik ben lid van de gezelligste vereniging van Enschede, D.S.V. de Skeuvel! Ik probeer 1 á 2 keer in de week een schaatstraining mee te pakken. Als dit niet lukt ga ik vaak nog een rondje hardlopen na kantoortijd.  Ook doe ik af en toe mee aan schaatswedstrijden. Aankomend weekend zal het Skeuveltoernooi worden verreden hier in Enschede, waar ik ook aan de start zal verschijnen. Maar geen goede wedstrijd zonder scherpe schaatsen!


03_woensdag_weekvanjobWoensdag

Uitzicht vanaf mijn werkplek: Eén van mijn hoofdverantwoordelijkheden zijn de financiën van het project. Kort gezegd is het mijn taak om al het geld op een goede manier uit te geven. Hiernaast maak ik overzichten van de stand van zaken op het gebied van geld en doe de boekhouding. Naast de drie rollen die ik heb binnen het team, ben ik de enige in het management team die geen subteam onder zich heeft staan. Dit zorgt ervoor dat ik een onafhankelijke rol heb en makkelijker kan inspringen als het moet. Ik overleg veel met onze teamleider Olivier en dit is het uitzicht als ik ’s ochtends op kantoor kom.

04_donderdag_weekvanjobDonderdag
Vergaderdagje: Binnen het solarteam hebben we verschillende subgroepen die regelmatig met elkaar om de tafel gaan zitten om te overleggen. Naast de subteams (CT, TT en MT) hebben we verschillende werkgroepen opgezet. Zo zit ik één keer in de week samen met de partnerwerkgroep waarin de stand van zaken wat betreft inkomsten en partners wordt besproken. Ook vergaderen we minstens één keer in de week samen met het managementteam, hiernaast stond er donderdag ook een teamvergadering op het programma. Tijdens de meeste vergaderingen die ik bijwoon maak ik als secretaris de notulen. Ik zorg voor een bondige verslaglegging van de vergaderingen en communiceer dit door naar het team. Op de foto zie je dat een MT vergadering en een lunchpauze af en toe best samen kan!

05_vrijdag_weekvanjobVrijdag
Vakantiebeurs: Als logistiek manager ben ik verantwoordelijk voor het gehele logistieke gedeelte van het project. In augustus zal het hele project verhuizen naar Australië en dit is een hele operatie. Naast de vliegtickets voor het team moet ook onze zonneauto het vliegtuig in. Omdat wij verschillende goederen in Australië willen hebben die staan aangeschreven als “Dangerous Goods”, zoals de batterijen, moeten er ver van tevoren verschillende dingen worden geregeld. Verschillende specialisten ondersteunen ons om het transport vlekkeloos te laten verlopen. Verder zal ik straks in Australië verantwoordelijk zijn voor het konvooi tijdens de race. Binnen het team ondersteund Menno (Externe Betrekkingen) mij met het contact met logistieke partners. Om meer logistieke contacten te leggen waren wij vrijdag aanwezig op de vakantiebeurs in Utrecht. Op de foto test ik één van de nieuwste business class seats van een grote airline!