Maandag

Vergaderen. Maandag is de dag van vergaderen en organiseren. Strak om half 9 trappen we af met de elektronica vergadering waarin de voortgang van onze projecten bespreken. Daarnaast hebben we besproken wat de invulling van het item wetenschapswoensdag wordt voor elektrotechniek.

Maandagmiddag samen met Olivier en Gearte Nynke naar het Bonhoeffer college geweest om oude zonnecellen weg te geven. Zij kunnen de zonnecellen gebruiken voor een project waaraan ze drie maanden gaan werken. Hiervoor heb ik ze uitleg gegeven over hoe je het beste met de zonnecellen om kan gaan en hoe je ze het meest efficiënt kan inzetten.

Dinsdag

Zonnepaneel ontwerp. Mijn hoofd taak is het ontwerpen van het zonnepaneel, hiervoor ben ik bezig geweest met de laatste puntjes op de i zetten. Het ontwerp is volledig in eigen hand, maar het maken van de modules waaruit het zonnepaneel is opgebouwd wordt verzorgt door een extern bedrijf. Hiervoor is speciale apparatuur benodigd. In de onderstaande foto van de ESC kun je als je goed kijkt de verschillende modules zien.

Elke dinsdag avond is er overleg met oud teamleden. Zij helpen mee met een aantal van de projecten die lopen binnen het team. Daarnaast kunnen we ze specifieke vragen stellen.

Woensdag

Meten en accu. De periode van deelname aan Solar Team Twente duurt anderhalf jaar. Met Saxion heb ik kunnen regelen dat het eerste half jaar als stage ingevuld kan worden. Voor deze stage was de deadline woensdag, daarvoor heb ik het laatste gedeelte afgemaakt. Verder ben ik bezig geweest met het uitzoeken van een storing van de communicatie lijn. Hiervoor moet de betreffende lijn worden nagemeten.

‘s Avonds heb ik met Luc overlegt over de accu. Hij heeft een concept gemaakt voor de accu behuizing. Hierbij gaat het vooral over de veiligheid, de behuizing moet stevig zijn zodat alle cellen er goed in blijven zitten wanneer we over een vee rooster rijden in Australië.

Donderdag

Ontspanning. Donderdagochtend bespreek ik de elektronica planning met Lars, de technisch manager. Samen kijken we naar de lastige punten en bespreken we de prioriteit van de verschillende taken die gedaan moeten worden.  Verder is het vooral afwerken van de lijst met actiepunten deze dag. Het wordt steeds langer licht, daardoor is er s ’avonds meer tijd om buiten te sporten. Ik heb voor de eerste keer dit jaar weer een rondje hardgelopen.

Vrijdag

Coach gesprek. Vandaag ben ik bij Strukton geweest om met mijn persoonlijke coach de afgelopen weken door te spreken en de plannen van de komende week te bespreken. Dan gaat het vooral over mijn taak hoofd EL, hoe je inzicht in ontwikkeltijd van nieuwe onderdelen en hoe deze slim zijn te verdelen over de beschikbare tijd.

Opendag UT: de afgelopen week waren er opendagen van Universiteit Twente, daar staat Red One natuurlijk om nieuwe studenten de mogelijkheden te laten zien van de verschillende opleidingen. Samen met Maxim leggen we uit wat er allemaal bij het ontwerpen en bouwen van de auto komt kijken. En hoe we ons voorbereiden op de World Solar Challenge, de ultieme test voor de zonneauto.