Maandag

Meten is weten: Zoals elke maandag wordt er weer vergaderd. Daarnaast ben ik naar de werkplaats geweest om de verwarming in orde te maken.  Op dinsdag zou er een reviewmoment komen, waarin Strukton mijn gemaakte schema’s van de afgelopen tijd zou gaan beoordelen. Daarvoor ben ik de rest van de dag bezig geweest met de voorbereidingen voor dit reviewmoment. Strukton Rolling Stock ondersteunt onze projecten met kennis en materieel. Ook zijn er deze dag nog een aantal metingen verricht.

Dinsdag

Server offline: ’s Ochtends vroeg was er meteen al een probleem. Onze dataserver was offline en daardoor kon een groot deel van het team niet aan het
werk. Samen met Aart (Data Acquisitie) hebben we het probleem binnen een korte tijd weten op te lossen. Het werken onder druk werd weer op de proef gesteld. De rest van de dag moest extra hard gewerkt worden om de verloren tijd in te halen. Zoals iedere dinsdagavond hadden wij ook begeleidingsavond. We bespreken dan de huidige stand van zaken met fanatieke Elektrotechnici van vorige edities. Hier komen altijd een hoop ideeën op tafel. Al met al een lange, maar toch altijd een gezellige avond!

Woensdag

Overleggen en ontspannen: Vandaag heb ik een aantal besprekingen gehad met andere subteams. Uiteindelijk moeten alle elektrische systemen nauw samenwerken met mechanica, structureel en strategie. Samenwerken en afstemmen is hierbij dus van groot belang. Om even te ontsnappen aan al het werk, heb ik rond het middaguur in de pauze een stukje gewandeld over het campusterrein van de UT en genoten van de zon. Op moment bestaan de werkzaamheden vooral uit het tekenen van elektrische schema’s, simuleren en programmeren.

Donderdag

PBF Group B.V: Vandaag ben ik naar PBF Group B.V. geweest. Zij ondersteunen bij het ontwikkelen van onze nieuwe elektrische systemen. We werken dan ook nauw samen. Van PBF krijg ik dan ook veel waardevolle tips van ervaren ingenieurs. Dit om uiteindelijk het elektrisch systeem tot een succes te maken.

Vrijdag

Carnaval: Naast Solar Team Twente houd ik mij in de vrije tijd graag bezig met het bouwen van een carnavalswagen. Dit is een fijne bezigheid, dat ontspanning biedt voor de lange drukke dagen. Na wekenlang gebouwd te hebben, is het dan eindelijk zover, de eerste optocht. Deze is ook nog eens vlakbij want het is de Verlichte Carnavalsoptocht Twekkelerveld in Enschede. Dit is meteen de generale om te kijken of alles naar wens is. Nog twee weekenden te gaan, alaaf!