Maandag: Birth of the future

Na maandenlang werken was het eindelijk zover, op maandag 27 maart was onze ontwerppresentatie: The Birth of the future. Mijn uitdaging was deze dag om iedereen thuis mee te nemen in het verhaal van Solar Team Twente. Kortom, ik was deze dag verantwoordelijk voor al onze mediakanalen inclusief de pers! Gelukkig kreeg ik tijdens mijn presentatie hulp van twee oud-teamleden, want rond 17:00 barstte het volledig los op al onze kanalen, met als hoogtepunt dat we de landelijke media hebben bereikt!

Dinsdag: Celebrate success

De volgende dag kon ik gelukkig even uitslapen om bij te komen van de ontwerppresentatie. Onder het motto: “Celebrate success” had ik taart meegenomen naar kantoor om nog even stil te staan van ons succes van de dag ervoor. Want ook dit is mijn taak, ik ben verantwoordelijk voor de voortgang van het communicatieteam en daarbij is het vieren van je successen een niet te ontbreken onderdeel.

In de middag werd ik als kers op de taart gebeld door RTLZ. Volgende week vrijdag 7 april tussen 16:30 en 17:30 vertegenwoordig ik samen met Coen (coureur en aerodynamicus van team 2015)  het solarteam in de Liveshow van RTL Z in zaken. Allemaal kijken dus!

Aan het eind van de dag hadden we een meeting met het Kernbegeleidingsteam. Zij adviseren het managementteam over verschillende onderdelen van het project. Dit keer was het onderwerp: Australië!

Woensdag: #TakeOnTheDutch

Op woensdag ging ik samen met Olivier naar Veenendaal voor een overleg met de top van de wereld wat betreft zonneautoracen. De drie topteams komen allemaal uit Nederland, namelijk uit Eindhoven, Delft en natuurlijk uit Twente! Om deze reden heeft de Bridgestone World Solar Challenge dit jaar gekozen voor het thema: TakeOnTheDutch. Daarbij roept de organisatie de rest van de wereld op om het tegen ons op te nemen!

 

Donderdag: Adopt a cell

Deze dag stond voor mij in het teken van onze crowdfundingsactie! Sinds 20 maart vragen wij heel Nederland om fundamenteel bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame mobiliteit. Dit kun je doen door een cel te adopteren van Solar Team Twente. Vandaag heb ik onder andere de resultaten tot nu toe bekeken. We hebben al meer dan €4000,- binnen! Aan het eind van de dag hadden we een managementteam vergadering. Hierin bespreken we hoe het met het project gaat en hoe we de lijn gaan voortzetten. Aan het eind van de meeting was er natuurlijk nog even tijd voor een selfie!

Vrijdag: Rondje Nederland

Vandaag ben ik samen met Lars door Nederland gereden. Van Enschede, naar het NLR in Marknesse, naar Renswoude. In Marknesse zijn we langs onze technici gegaan om wat onderdelen van de auto op te halen en om natuurlijk te kijken hoe het met onze technische jongens gaat. We zitten nu in de productiefase van het project, wat betekent dat het hele team over heel Nederland verspreid zit. Het is dan extra leuk om ze nog even te zien, voordat we het weekend in gaan.