maandagMaandag

Tekenen: Als Aerodynamicus is mijn hoofdtaak het ontwerpen van de ‘shell’ (buitenkant) van de auto. Best een uitdaging, want in een aerodynamische auto is weinig ruimte voor een ribstructuur en wielophangingen. Dat betekent dat ik naast het tekenen van auto’s en het ontwerpen van vleugelprofielen, ook continu moet overleggen met Mechanica en Structureel, zodat alles nog in de auto past.

dinsdagDinsdag

Fysio: Tijdens de ontwerpfase, die nog zo’n anderhalve maand duurt, zit ik als Aerodynamicus voornamelijk op kantoor. Dan is het dus wel fijn om af en toe even lekker te sporten. Helaas heb ik een paar weken geleden een flinke knieblessure opgelopen, dus nu ben ik in de pauze vaak bij de fysio oefeningen aan het doen. Hopelijk kan ik er dan tijdens de productiefase van de auto weer volle bak tegenaan!

woensdagWoensdag

PDR: Woensdagavond stond er een belangrijke vergadering gepland: de Preliminary Design Review. Op deze avond presenteren wij ons voorlopige ontwerp aan oud-teamleden, partners en coaches. Een erg nuttige avond, waarbij altijd weer wat dingen naar boven komen die wat meer aandacht verdienen. Omdat de PDR al om 18.30 u begon, hebben we gezellig met z’n allen Chinees gegeten op kantoor.

Donderdagwhatsapp-image-2016-11-26-at-18-56-42

MAS-begeleidingsavond: Naast de reviews zoals de PDR, hebben we wekelijks een begeleidingsavond voor Mechanica, Aerodynamica en Structureel (MAS). Hierbij zijn oud-teamleden aanwezig om ons door het ontwerpproces heen te helpen. Dit zijn erg nuttige avonden met veel discussies; op deze manier profiteren we optimaal van de ervaringen van de oud-teamleden.

whatsapp-image-2016-11-26-at-11-44-38

 

 

Vrijdag

Autosalon Rotterdam: Vandaag even geen dagje op kantoor, maar op de autosalon van Rotterdam! We staan daar tot en met zondag 27 November. Omdat onze auto nog niet af is, nemen we de auto van 2015 mee, Red One. Daar weten we inmiddels bijna net zo veel van af als van onze eigen auto. Het is erg motiverend om te zien hoe enthousiast mensen worden van dit project.