Vandaag was de scrutineering en werd er door de Bridgestone World Solar Challenge gecontroleerd of RED Shift voldoet aan alle eisen die door de organisatie zijn opgesteld! Een super spannende dag voor het team dus!

  1. Vroeg opstaan! 

De scrutineering startte vannochtend om 07:30 in het Darwin Convention Centre. Moe maar enthousiast levert de volgende blikken op in de ochtend.

Jérôme Wassenaar

2. Aankomst bij de hal

“Drop your solar car here” stond er voor de parkeerplaats voor het Darwin Convention Centre. Zo stond RED Shift binnen de kortste keren op een prachtige plek aan de kust van Darwin. Hier ging de scrutineering plaats vinden!

Jérôme Wassenaar

3. Nieuwsgierig publiek

Ook de concurrentie is benieuwd naar RED Shift en duikt op ons af! Leuk om te zien dat er zoveel interesse is in RED Shift!

Jérôme Wassenaar

4. 07:30 start scrutineering

Het is tijd om RED Shift naar binnen te rijden. De scrutineering start en de spanning binnen het team stijgt! Ondanks dat we verwachten dat we geen grote problemen gaan tegen komen is het toch spannend. In 2015 werden we onverwachts niet in één keer goedgekeurd. Dat willen we natuurlijk niet nog een keer hebben. Daarom staan we vandaag allemaal op scherp.

Jérôme Wassenaar

5. Daar staat ie dan! 

Midden in de hal staat de wereldbeker. Dit jaar strijden we er ruim 30 teams tegen elkaar om het wereldkampioenschap! Wie denk jij dat de beker dit jaar mee naar huis neemt?

Ooms Photography

6. Coureurs worden ingewogen

Onze coureurs worden in de zonneauto aangevuld met gewichtjes tot en met 80 kilo. Daarvoor moeten ze natuurlijk wel even gewogen worden!

Jérôme Wassenaar

6. Veilig en eerlijk

Alle technische onderdelen in de auto worden gecontroleerd op veiligheid en of ze voldoen aan de reglementen. Een goed voorbeeld hiervan is de accu en de verlichting.

Ooms Photography

7. De rollbar

Zo wordt in het kader van veiligheid de roll bar gecontroleerd. De roll bar beschermt de coureur wanneer er iets onverwachts gebeurt met de auto.

Ooms Photography

8. Spanning

Ondertussen kijkt het team in spanning toe vanaf de tribune.

Ooms Photography

9. Bijna door de scrutineering

Het was spannend vandaag. Gelukkig zijn we afgezien van wat details door de scrutineering heen. Morgen verwachten we de officiële RED Shift GO te krijgen! Houd ons dus in de gaten.

Ooms Photography