Het weekend van 7 en 8 juni stond voor Solar Team Twente in het teken van The RED Engine Teamshaping, georganiseerd door Good Work Personnel Development. Het verschil tussen een teambuilding en een teamshaping is dat teamshaping meer gericht is op het vormen van het team op lange termijn. De invulling van The RED Engine Teamshaping was gericht op fysieke en mentale weerbaarheid. Hierdoor heeft het team ervaringen en lessen meegekregen welke de komende maanden doorontwikkeld worden.

Fysiek is het team goed afgebeuld, met onder andere klimopdrachten en objecten over een obstacle course verplaatsen, dit onder begeleiding van Jehury van Deursen en Dennis van Heerden. Johan Hoogendijk en Cash Bax van Fynder hebben veel survival tips en tricks meegegeven. En Joost Lindsen heeft Solar Team Twente bokstechnieken geleerd. Dit alles na een korte nacht in een zelfgebouwd primitief kamp, opgebouwd uit zeilen. Het team heeft vooral mentaal veel geleerd, om elkaar blindelings te vertrouwen, elkaar te ondersteunen waar nodig en door te laten zien dat alle teamleden voor elkaar door het vuur willen gaan.

Eén van de belangrijke lessen die Solar Team Twente dit weekend geleerd heeft is dat de prestatie die individueel of als groep geleverd wordt belangrijker is dan of het gestelde doel gehaald wordt of niet. Bij het doel kunnen er namelijk altijd factoren zijn waar geen invloed op uitgeoefend kan worden, maar door te focussen op onze prestatie is de kans het grootst dat het doel behaald wordt. Ook omdat het doel tot het einde van de race altijd ver weg is, terwijl de prestatie steeds gaat over het moment waar je in zit.

In de transitie die Solar Team Twente doormaakt van ontwerp- naar bouw- naar raceteam is het belangrijk dat het team steeds hechter wordt om in Australië als eerste over de streep te komen. Alle teamleden hebben nu door dat daar meer voor nodig is dan alleen tijd. Met dit weekend heeft het team hierin een grote stap gezet!

Solar Team Twente schouder aan schouder