Poster_A3_festival_totaalDe voorbereidingen voor het Out of the Box Festival – en dus ook de grote onthulling van de nieuwe zonneauto – zijn bijna klaar. Onze nieuwe bolide wordt vrijdag 26 juni aan het grote publiek gepresenteerd om 19.00 uur. Daarnaast is er ook een exclusieve onthulling voor partners en pers van waar zo’n 250 personen bij aanwezig zijn.

Leuk om te weten; Joost Kuckartz heeft ons laten weten naar het Out of the Box Festival te komen. Wie? Joost Kuckartz! Dit is een eer voor het solarteam, aangezien hij een van de oprichters is van Solar Team Twente. Ook is er een Solar Team Twente informatiepunt op het festival waar bezoekers vragen kunnen stellen over de zonneauto. Bij aankomst krijgt iedereen een kaartje,  bij de ‘Wensbar’ kunnen gasten er hun wensen op schrijven. Het festivalterrein is 4500 m2 groot, genoeg ruimte voor activiteit en gezelligheid!

Snelheid op de zeepkistenbaan
Alle 20 groepen van de scholenklasse zijn klaar om te racen met hun zeepkisten. Er is nog plek voor fanatieke teams in de vrije klasse.  Zeepkistenrace Twente is zeker niet voor watjes; de schans van de zeepkistenbaan is vier meter hoog, er kan dus  flink wat snelheid gemaakt worden op de 60 meter lange baan! Deze is geregeld door maxon motor benelux, een van de mede organisatoren van de zeepkistenrace. Teams kunnen scoren op snelheid maar ook op creativiteit.

Hulp van vrijwilligers bij festival
Om van het festival een groot succes te maken, is een goede voorbereiding  van groot belang. Een kleine 20 vrijwilligers hebben zich al aangemeld om te helpen tijdens het festival. De hulp van extra vrijwilligers is welkom, je kunt je nog steeds aanmelden.

Out of the Box Festival
Het Out of the Box Festival begint om 16.00 uur en eindigt rond 21.00 uur. Bekijk www.solarteam.nl/ootb  of like de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het festival. Beleef deze primeur samen met ons en kom naar het festival om de nieuwe zonneauto te zien, te genieten van de Bowtie Panda’s, gezellig te picknicken, maar ook om bijzondere auto’s  en scheurende zeepkisten te zien!

11109672_10207192955849072_8160776474357404494_n