Na een jaar lang haar nieuwe zonneauto te hebben ontwikkeld, zet Solar Team Twente RED Shift op transport naar Australië. Via luchtvracht en wegtransport wordt de zonneauto gedurende twee weken overgebracht van Amsterdam naar Darwin.

 Vertrek zonneauto

Het tijdelijke afscheid van RED Shift gaat het team niet in de koude kleren zitten. “We hebben een jaar lang, dag en nacht gewerkt aan de auto. Nu is het zo ver. RED Shift gaat naar Australië. Vandaag toen we de deuren van de transportbox sloten, realiseerden we ons dat de race nu wel echt dichtbij komt”, vertelt teamleider Olivier Berghuis.

Van concept naar vertrek

Het team werkt sinds september 2016 aan de nieuwe zonneauto. “Van conceptfase tot testfase, we hebben het gehele productieproces doorlopen in minder dan een jaar. RED Shift heeft zich al bewezen in Nederland, nu is het tijd om onze innovaties in de praktijk te gaan testen tijdens de race in oktober”, vertelt Berghuis.

Reis

Eind augustus zal het team, RED Shift op Australische bodem weer terug zien. In de tussentijd vliegt RED Shift van Amsterdam Schiphol naar Sydney met een tussenstop in Kuala Lumpur. Vanaf Sydney brengt een vrachtauto RED Shift naar Darwin.

 Veilig transport

Het transport van zonneauto’s brengt risico’s met zich mee. Daarom treft het team de nodige veiligheidsmaatregelen. “Een aantal onderdelen uit de auto worden beschouwd als gevaarlijk goed, een voorbeeld daarvan is de accu. De afgelopen tijd zijn wij daarom bezig geweest om de veiligheid van ons transport te garanderen en het transport vlekkeloos te laten verlopen.” Vertelt Logistiek Manager Job Oude Vrielink.

Vertrek team

De komende weken vertrekken de teamleden in verschillende groepen naar Australië. De eerste groep vliegt op 23 augustus naar Australië om de route van de Bridgestone World Solar Challenge andersom te rijden. Op 31 augustus zullen de laatste teamleden naar Australië afreizen.

 Bridgestone World Solar Challenge

Op 8 oktober 2017 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij maken hun droom waar: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2017. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto ter wereld gebouwd.


Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gearte Nynke Noteboom van Solar Team Twente. Tel. +316 360 661 44 of mail g.noteboom@solarteam.nl.