Afgelopen zondag behaalde Solar Team Twente de tweede plaats tijdens de European Solar Challenge in het Belgische Genk. De challenge bestond uit vijf verschillende proeven, waarbij het Zwitserse team de eerste plaats behaalde.

De vijf proeven tijdens de challenge werden gereden met de 21Connect, de zonneauto die vijfde werd tijdens de World Solar Challenge in 2011. Solar Team Twente won onder andere de 1,2 kilometer sprint. “In een zelfgebouwde zonneauto een verpletterende overwinning in de sprintproef behalen door met een snelheid van 110km/h de andere Europese teams ver achter je te laten, dat was het indrukwekkendste moment van dit weekend!”, aldus de coureur.

Het nieuwe team heeft afgelopen weekend veel geleerd over de techniek van zonneauto’s en het rijden in een konvooi. De coureur vertelt over zijn ervaring vanuit de zonneauto: “Je ziet voorbijgangers stoppen en gefascineerd kijken als je met de zonneauto in een collone, onder politiebegeleiding, door de stad rijdt.” Een unieke ervaring voor het team opweg naar de World Solar Challenge 2013 in Australië.

solarteam_esc_100