Kangoeroes, control stops en roadtrains. Ze kwamen allemaal voorbij tijdens de racesimulatie vorige week. Er zijn verschillende situaties nagebootst om het team zo goed mogelijk voor te bereiden op de situaties die tijdens de World Solar Challenge in Australië voor kunnen komen.

Naast de racesimulatie is het team druk met een aantal andere voorbereidingen voor vertrek. Over een week vertrekt de transportbox al. Deze week wordt de transportbox ingepakt in samenwerking met Meilink Groep, die ook het transport van A tot Z zullen verzorgen.

Niet alleen de transportbox vertrekt bijna, op 21 augustus stapt ook het team in het vliegtuig. De reis naar Darwin duurt ongeveer 48 uur met een tussenstop in Kuala Lumpur. In Darwin zal het team zich verder gaan voorbereiden op de race en zal er uitvoerig getest worden met The RED Engine. De omstandigheden zijn in Australië immers weer anders dan in Nederland. Zo zijn de temperaturen en de luchtvochtigheid anders en is het belangrijk ook in deze omstandigheden alles en iedereen optimaal voor te bereiden.