“When I’m sad, I stop being sad and be awesome instead. True Story.” – Neil Patrick Harris als Barney Stinson in de CBS-serie How I Met Your Mother.

Timothy Teoh ©Jerome WassenaarHallo, ik ben Timothy Teoh. Op 25 januari 1992 werd in een ziekenhuis in Zutphen te Gelderland een lieve kleine schattige baby geboren. Ikzelf werd een dag later in datzelfde ziekenhuis op de wereld gezet. Vanaf dat moment leef ik mijn leven volgens het levensmotto wat Neil Patrick Harris in de serie How I Met Your Mother mooi verwoordde. Het leven is te mooi om sip te zijn. En mooi is het leven, want ik mag deel uitmaken van een team van 19 slimme, ondernemende, innovatieve, reislustige en competitieve studenten die mee gaan doen aan de World Solar Challenge® in Australie.

Tijdens het project houd ik me, samen met mijn collega Wouter, bezig met Externe Betrekkingen. Hierdoor kom ik veel bij onze partners aan tafel en drink dus ook vaak koffie. Dit komt goed uit, want mijn grootste hobby is koffie. Ik werk in de weekenden dan ook als gecertificeerd barista in een espressobar. Koffie bevat vaak liefde, aandacht en passie. Drie speerpunten die wij, zowel de teamleden maar zeker ook de vele partners, hoog in het vaandel hebben hangen. Die passie spreekt mij aan en geeft mij de motivatie om keihard te werken.

De passie voor techniek kwam ook naar voren tijdens mijn studie Industrieel Ontwerpen aan Universiteit Twente. Deze studie heb ik zo goed als afgerond en hierbij heb ik vooral veel geleerd over de motivatie voor mensen om een product, dan wel een dienst, aan te schaffen. Deze competentie komt binnen mijn taak in Solar Team Twente zeker goed van pas.

Het moment waar ik het meest naar uit kijk is 18 oktober 2015. Dan staan ik met het hele team aan de start van de race in Darwin. Daar staan we dan. Het moment waar we dan allen op gewacht hebben is eindelijk daar. 3… 2… 1… GO GO GO!

Timothy Teoh - Solar Team Twente

Portretfoto: Jerome Wassenaar