Nu de onthulling nadert is het aan mij de eer om de laatste blog voor deze bijzondere dag te vullen. Op 21 juni aanstaande vindt de autopresentatie plaats. Een moment waarop eindelijk alles samenkomt: het werk van alle deelteams wordt samengevoegd tot een resultaat waar we al maandenlang verwachtingsvol naar uitkijken.

Dit samenbrengen en afstemmen, zowel binnen ons team als met alle partners die zo nauw betrokken zijn, is wat de afgelopen maanden mijn functie als technisch manager in heeft gehouden. In september, of eigenlijk al in de zomer, begon het team na te denken over welke invulling we zouden gaan geven aan de nieuwe reglementen. Deze zijn vanuit de organisatie opgelegd, met als grootste wijziging de overgang naar vier wielen. Aan mij de taak om samen met het technisch team tot het beste concept te komen.

Terwijl het concept zich steeds verder doorontwikkelde tot ontwerp, heb ik met veel vertrouwde, maar ook heel veel nieuwe bedrijven contact gezocht over de mogelijkheden van hun bijdrage aan de nieuwe zonneauto. Deze vraag werd eigenlijk altijd met veel enthousiasme ontvangen en er zijn dan ook hele mooie samenwerkingen uit voortgekomen. Iets wat mij elke dag weer veel energie geeft.

Na een ijzige testperiode midden in de winter, zoals te lezen de blog van Tom, konden we vol vertrouwen de productie in. Tijdens de productie was het mijn taak om alle belangen op elkaar af te stemmen en om ervoor te zorgen dat het technisch team als één geheel bleef functioneren, ondanks de verschillende bouwlocaties in Enschede, Marknesse, Maarssen en Hoogeveen. Na de vele uren hard werken van de jongens staat het eindresultaat bijna klaar om haar eerste kilometers te gaan maken. Aankomende vrijdag, op de dag met de meeste zonuren van het jaar, zal de auto dan eindelijk gepresenteerd worden aan partners, vrienden en familie.

En daarmee start een nieuwe periode: de testfase. In de aankomende weken zal het team overgaan van een productieploeg naar een raceteam! Met alles wat hierbij komt kijken, van de in bedrijfstelling van de auto tot een full-scale racesimulatie van enkele dagen. Hierin zal ik mij gaan voorbereiden op mijn rol tijdens de World Solar Challenge in Australië met één doel: als eerste over de streep in Adelaide!