Solar Team Twente mag vanaf volgende week van start met het testen op de Australische weg! The RED Engine is als eerste in haar klasse goedgekeurd door de Australian Road Authority. Deze keuring is nodig om in Australië de weg op te mogen.

Tijdens de keuring wordt onder meer gekeken naar het structurele ontwerp van de auto, de verlichting, de remmen en de veiligheidseisen voor de coureurs. The RED Engine scoorde op alle punten ruim voldoende. Jelle, technisch manager van het team, kon dan ook vol trots het goedkeuringscertificaat in ontvangst nemen! “We hadden natuurlijk wel verwacht dat The RED Engine aan alle eisen zou voldoen, maar dit certificaat is een mooie bevestiging!”

Nu The RED Engine goedgekeurd is kan het team de laatste testen voor de World Solar Challenge uitvoeren op de Cox Peninsula Road. Maandag zullen de eerste testen direct van start gaan, om op 6 oktober optimaal voorbereid te zijn voor de race. Solar Team Twente is het eerste team uit de Challenger Class van de World Solar Challenge dat de keuring van de Road Authority heeft doorstaan.

Road Authority Check - Solar Team Twente