Vanmorgen om 9:00 uur plaatselijke tijd is The RED Engine gearriveerd in Darwin! De zonneauto is na een lange vlieg- en treinreis via Kuala Lumpur en Sydney in perfecte conditie uit de transportbox gekomen.

The RED Engine is vervoerd in een op maat gemaakte transportbox, om te zorgen dat alle onderdelen in optimale staat in Darwin aan zouden komen. Vanwege de kwetsbaarheid van de onderdelen en het zonnepaneel moet het inpakken met veel zorg gebeuren.

Naast de auto en de reserveonderdelen bevat de box ook allerlei andere spullen die Solar Team Twente nodig heeft tijdens de World Solar Challenge, zoals de grote tenten waarin geslapen zal worden tijdens de race.

Nu The RED Engine aangekomen is in Darwin, gaat het team direct hard aan de slag om te zorgen dat de auto rijklaar is en goedgekeurd kan worden door de Australische Road Authority. Vanaf dan mag er getest worden op een speciale test track en kunnen het team en de coureurs de laatste ervaring opdoen. Solar Team Twente staat straks volledig voorbereid aan de start!

The RED Engine uit transportbox