Dag twee was van begin tot eind een ongekend spannende racedag. Binnen een uur haalden wij zowel Delft, Tokai en Michigan in en wisten we plek 1 in de Bridgestone World Solar Challenge te bemachtigen. Deze positie hebben wij tot het eind van de racedag vastgehouden. Red One reed een topsnelheid van 103km/h en een gemiddelde snelheid van 91km/h.

Van positie 3 naar positie 1 binnen één uur
Na onze eerste nacht in de outback staan wij met een strakke blauwe lucht op. Om 8.02 uur rijdt Michigan  ons voorbij. Drie minuten later om 8.05 uur passeert Delft ons kamp. 8.06 uur: Red One vertrekt en de nieuwe racedag begint.

Binnen een uur haalt Red One zonder moeite de zonnewagens van Michigan en Delft in. Toch blijft de race spannend. Het blijft een nek-aan-nekrace tussen de top drie teams._MG_6603_Jerome Wassenaar

Control Stops: korte pauzes midden in de Outback
Tijdens Control Stop 1 in Tennant Creek na 988 km stonden de topteams wederom naast elkaar. Delft volgt ons op de voet en kwam twee minuten later bij de Control Stop binnen. Nog nooit stonden de topteams na racedag 2 zo dicht bij elkaar. Dit belooft een spannende derde racedag.

Tijdens een Control Stop is er veel te doen: Control Stops zijn verplichte halfuurtjes waarin coureurs worden gewisseld en het paneel in de zon wordt gezet. Er mogen geen herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden. Daarnaast moeten alle auto’s van het konvooi afgetankt worden, zodat niemand tijdens de race in de brandende zon in de outback stil komt te staan.

The Flying Dutchmen
We zijn zeer tevreden met de huidige racedag. Er gebeurt veel, de topteams zitten nog steeds dicht bij elkaar, wat de race spannend maakt. Onze Red One ligt goed en stabiel op de weg. Ook de organisatie schijnt onder de indruk te zijn van de snelheden die de Red One rijdt. Zo bedachten ze eerder op de dag al de mooie bijnaam “The Flying Dutchmen” voor ons team. Hier zijn wij als team uiteraard heel trots op!

Morgen beginnen wij vol energie aan racedag 3. Mis het niet, beleef onze avonturen mee en volg ons op Twitter, Instagram en Facebook. Hier voorzien we jullie 24/7 van updates van de race.

Uitgelichte foto: Gijs Versteeg
Foto in tekst: Jérôme Wassenaar