Ter voorbereiding van de iLumen European Solar Challenge, die zal plaatsvinden op 11 en 12 oktober, heeft Solar Team Twente 2015 voor het eerst gereden in The RED Engine. Drie nieuwe coureurs hebben tijdens de eerste testdag mogen ervaren hoe het is om The RED Engine te besturen. “Het was een bijzondere, aparte ervaring”, aldus één van de coureurs. Solar Team Twente 2015 zal op de iLumen European Solar Challenge te Zolder voor het eerst met het nieuwe team racen. “Het is dé uitgelezen kans om als team het zonneracen mee te maken ter voorbereiding van de World Solar Challenge® in oktober 2015”, benoemt de teamleider Irene van den Hof.

In eerste instantie waren de nieuwe coureurs nog wat voorzichtig en werden snelheden van 50 à 60 kilometer per uur gehaald. Na enige tijd rijden, tikten de coureurs snelheden van bijna 100 kilometer per uur aan. De coureurs zelf waren verrast over de snelheden: “Als je The RED Engine voorbij ziet zoeven, gaat hij best wel hard”.

Tussen het rijden door werd door de technici het één en ander gesleuteld aan de zonneauto. Zo zorgde een nieuw stuurtje ervoor dat de rem- en gasaansturing verbeterde. Daarnaast was de data acquisiteur tijdens het rijden bezig met het verzamelen van data van The RED Engine. Het was voor alle aanwezigen van het team een eerste goede kennismaking met de zonneauto. Vrijdag zal de tweede testdag plaatsvinden, waar de autocoureurs nog meer vertrouwd kunnen raken met The RED Engine.

Team 2015 heeft veel vertrouwen in de nieuwe coureurs, met in het bijzonder één van hen. Deze coureur heeft al veel ervaring met het rijden op circuits en is zelfs bekend met het circuit van Zolder, waar de iLumen European Solar Challenge zal plaatsvinden. Nieuwsgierig wie de nieuwe coureurs zijn? Aankomende twee weken zullen zij zich voorstellen via de website en sociale media.

Foto: Wouter Put