Terwijl er in Enschede door het grootste deel van het team hard doorgewerkt wordt voor de onthulling van komende week, waren er ook een aantal evenementen waar Solar Team Twente aanwezig was. Vrijdag stond de 21Connect op het regional congres van ANSYS en Infinite, op de hightech campus in Eindhoven. ANSYS ontwikkelt reken- en simulatiesoftware, Infinite is een distributeur hiervan en heeft trainingen verzorgd voor teamleden. Wouter en Jeroen hebben een presentatie gegeven over Solar Team Twente en het gebruik van ANSYS-software voor de ontwikkeling van de nieuwe zonneauto. De 21Connect trok de gehele dag erg veel bekijks.

Zaterdag was Solar Team Twente te vinden op de Luchtmachtdagen in Volkel en de open dag van Saxion in Enschede. Met het schaalmodel van de nieuwe zonneauto ‘The RED Engine’ zijn er op het Saxion weer veel nieuwe, jonge RED Engineers enthousiast gemaakt voor technologie. De 21Connect met een aantal enthousiaste teamleden stond bij de stand van het Centrum voor Mens en Luchtvaart (CML). Samen met het CML worden de coureurs optimaal voorbereid op hun taak in Australië. De parallellen tussen de Koninklijke Luchtmacht en Solar Team Twente zijn onder andere te zien in het presteren onder extreme omstandigheden, zoals de hitte, het zitcomfort en de extreme druk die op zo’n moment op je schouders rust.

Ook tijdens de Luchtmachtdagen hebben we weer veel mensen enthousiast gemaakt over Solar Team Twente. In de middag hebben de teamleden de samenwerking met het CML nog toe kunnen lichten aan André Kuiper. Zelfs hij heeft even mogen ervaren hoe het is om coureur te zijn, door plaats te nemen in de 21Connect. Ook de LEGO Solar Race Twente is aan bod gekomen, iets wat André Kuipers toejuicht gezien het feit dat dit evenement draait om het enthousiasmeren van kinderen voor technologie.

Samenvattend was het een geslaagd weekend met mooie evenementen, veel interesse, enthousiasme en zonnig weer!