Solar Team Twente start met uur achterstand aan de Bridgestone World Solar Challenge op plek 32.

Solar Team Twente beleeft op zaterdag 7 oktober een tegenslag. Het team kwalificeerde zich met een rondetijd van 3:15 minuten voor startplek 32 van de 38 van de Bridgestone World Solar Challenge. Het team bereid zich voor op een inhaalrace. 

Solar Team Twente kreeg gedurende de kwalificatie plotseling te maken met een technisch mankement. “We wisten niet wat er aan de hand was. RED shift reed plotseling veel minder hard dan verwacht ”, vertelt Raceleider Lars Klein.

GPS tracker veroorzaakt storing elektrisch systeem

Later op de dag bleek dat het technisch mankement werd veroorzaakt door de GPS-tracker die alle teams ontvangen bij de technische keuring. “Het systeem veroorzaakte een storing in de communicatie tussen de elektrische systemen in de auto, waardoor we gemiddeld niet harder konden rijden dan 52 km/h. “ vertelt Klein.

Inhalen zoals Verstappen

RED Shift start zondag ruim een uur na het eerste team tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. Ondanks de grote tegenslag houdt het team de moed er in. “Het is een grote uitdaging, maar niks is onmogelijk. We hebben 3000 kilometer om 31 teams in te halen. In de formule 1 hebben we dit soort situaties ook al gezien. Dit jaar in China startte Max Verstappen als 16e aan de race en haalde binnen de eerste ronde al bijna 10 andere auto’s  in” vertelt Teamleider Olivier Berghuis. “Wij gaan een Verstappertje doen. Het wordt een epische race”

Bridgestone World Solar Challenge

Aanstaande zondag, 8 oktober 2017, staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij maken hun droom waar: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2017. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto ter wereld gebouwd

 NOS/VPRO

Dit jaar wordt het Twentse studententeam samen met de andere twee Nederlandse teams op de voet gevolgd door de VPRO en de NOS. Van 7 tot en met 14 oktober is het team elke dag te zien op NPO1 tijdens het programma “Oranje Boven, Down Under”. Het programma wordt elke dag uitgezonden op NPO 1 direct na het 8 uur journaal 10 minuten lang en 25 minuten lang na het late NOS journaal.


Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gearte Nynke Noteboom van Solar Team Twente. Tel. +61 4 404394571 (mail g.noteboom@solarteam.nl) en met Joost Bruysters tel. +31610488228 (mail j.c.p.bruysters@utwente.nl)

Jérôme Wassenaar