Teambuilding, “het creëren van een hecht teamverband” (bron: www.vandale.nl); daar hebben wij op dinsdag 6 januari hard aan gewerkt. We vertrokken al vroeg in de ochtend vanuit Enschede richting Soesterberg naar het Centrum voor Mens en Luchtvaart (CML) voor een dag teambuilding. Hier werden we opgewacht door twee vliegerpsychologen die een workshop hadden voorbereid om ons een hechter en beter team te maken.Het voelde heel bijzonder om een workshop te krijgen van twee vliegerpsychologen. Iedereen was dan ook erg benieuwd welke kennis deze twee mensen aan ons gingen overbrengen gedurende de dag.

De dag bestond uit verschillende onderdelen waar diverse onderwerpen aan bod kwamen. Tussen het ochtend- en middagprogramma door kregen we een fantastische lunch, “Koninklijke Lunch Macht*“, waar we even tussentijds een momentje hadden om na te denken over het ochtendprogramma.

We hebben veel geleerd over onszelf en elkaar gedurende de dag en we hebben inspiratie gekregen om mee de toekomst in te nemen. Onderwerpen die onder andere langskwamen waren vertrouwen, conflictmanagement, regels, en eigen rol en functioneren in het team. We zijn met zijn allen bewust geworden van onze sterktes als team, maar ook de kanten waar verbetering mogelijk is.

Er wacht ons een grote uitdaging, namelijk het allerbeste team worden die de beste zonnewagen ter wereld bouwt en niet alleen op regionaal, maar ook op nationaal en zelfs op internationaal niveau een prestatie neerzet die onuitwisbaar is. We werden allemaal weer bewust gemaakt van het feit dat we dit gezamenlijk moeten neerzetten. Iedereen werkt hieraan mee en we gaan knallen!

Het was een inspirerende dag en we nemen dit voor de komende maanden mee. In de avond zat iedereen weer tevreden in de auto terug naar Enschede.

*©Grapje Wouter Put