Solarschilders1 ROC van Twente Jonkman CoatingDrie studenten van de opleiding Medewerker schilderen van ROC van Twente hebben enkele weken meegewerkt aan de afwerking van onze pluggen. Melanie Nieuwenhuis, Kaan Karadavut en Stan Heidemann zorgden ervoor dat de pluggen (positieve mallen) waaruit onze nieuwe zonnewagen wordt gemaakt, perfect werden afgewerkt. Dit is heel belangrijk werk: hoe strakker de afwerking, hoe minder luchtweerstand.  Bij onze partner Jonkman Coating, één van Nederlands toonaangevende bedrijven op het gebied van oppervlaktebehandeling, gingen de studenten hard aan de slag.  Quality manager Jeroen Schothuis zorgde voor begeleiding van de drie studenten. 

Spiegelglad afwerken

Jeroen Schothuis en zeker ook wij zelf waren heel tevreden over de samenwerking van de studenten met de medewerkers van Jonkman Coating, die het spuitwerk verzorgen. In totaal moesten vijf pluggen er ‘strak’ uitzien: drie voor de wielkappen, één voor de bovenkant van de wagen en één voor de onderkant. Ze zijn gemaakt van epoxy en moesten heel wat behandelingen ondergaan voordat ze spiegelglad de deur uit konden. Vervolgens konden onze eigen technici aan de slag om mallen te maken met behulp van de pluggen.

Bijzondere ervaring

Voor de studenten van de schildersopleiding was het een bijzondere ervaring om mee te kunnen werken aan een zonneauto. Kaan vertelde dat het een interessant project was om mee te maken, ook al zit er tijdens de lange dagen die ze maakten wel eens wat ‘rotwerk’ bij. Stan zei: ‘het is leerzaam, maar ook heel arbeidsintensief. Van al dat schuren krijg je wel spierballen.’ Melanie vertelde dat ze het mooi vond om zelf te kunnen zien hoe zo’n plug wordt bewerkt en opgebouwd. Alle drie geven ze aan ‘best trots’ te zijn dat ze in zo’n mooi bedrijf een bijdrage mochten leveren aan zo’n geweldig voertuig. Wij zijn erg blij met het werk dat de drie studenten, samen met Jonkman Coating, hebben verricht. Een mooie samenwerking waar we zeer tevreden op terug kijken!

Image Bijzondere ervaringVlnr: Timothy Teoh, Freddie Vossebeld (docent), Jeroen Schothuis, Stan Heidemann, Melanie Nieuwenhuis en Kaan Karadavut

Dit artikel is ook te vinden op de website van ROC van Twente. Foto’s: ROC van Twente.