Jelle Wouda ©Jerome Wassenaar (853x1280)Ik ben Jelle en zo’n 23 jaar geleden zag ik in Sneek voor het eerst het licht. Vanaf dat moment ben ik altijd bezig geweest met dingen maken, of slopen. Het sleutelen aan voertuigen begon op mijn tiende met mijn racefiets. Ik wou sneller gaan en zocht naar mogelijkheden om een optimale presentatie uit mezelf en mijn fiets te halen. Deze uitdaging heeft me altijd gemotiveerd gehouden, in het begin van mijn studie werktuigbouwkunde aan Saxion en met wedstrijdroeien, nu met Solar Team Twente.

Tijdens mijn werk als automonteur heb ik mijn passie voor auto’s leren kennen. En ook de nauwkeurigheid waarmee de techniek in elkaar zit gezien. Maar ook gezien dat er soms nog ruimte is voor verbetering. Stoeien met de mogelijkheden, binnen de kaders blijven en toch een optimaal resultaat behalen, daar ligt mijn passie. Een passie die binnen mijn functie van Mechanica mooi tot zijn recht komt. Dit motiveert mij om elk onderdeel, hoe groot of hoe klein dan ook, van de auto zo goed mogelijk te maken.

Een passie voor techniek en snelheid, de uitdaging om de beste zonneauto ooit te bouwen; de kans om met een gepassioneerd team een fantastisch product neer te zetten, dat is zo mooi aan Solar Team Twente. Met een sterk team keihard werken voor een doel; als eerste over de streep in Adelaide. Een moment dat nu nog ver weg is, maar snel dichterbij komt. Maar tot die tijd, keihard werken om dat doel te behalen, want er is maar een mogelijkheid en dat is winnen!

Jelle schrijft regelmatig een blog voor SAX.nu. Heb jij zijn blogs al gelezen?

Jelle Wouda - door Patrick Ooms

Portretfoto: Jérôme Wassenaar, headerfoto: Patrick Ooms