Wij hebben de keuze gemaakt voor Gallium Arsenide (GaAs) zonnecellen, om zoveel mogelijk te kunnen innoveren. Met GaAs kunnen we de meest efficiënte zonneauto bouwen en maken we kans op de winst van de Bridgestone World Solar Challenge. Deze beslissing brengt financiële uitdagingen met zich mee. Hoewel we de middelen en materialen hebben om de zonneauto te kunnen bouwen, moeten we nog een €99.000,- om het team met de zonneauto in Australië te krijgen. Daarom vragen wij u om ons te steunen in deze laatste lootjes op financieel gebied en ons te helpen om naar Australië te komen.

 Wij gaan voor GaAs
Het ontwikkelen van een zonneauto, die tot de wereldtop behoort is een van onze drijfveren. Na berekeningen bleek een paneel van GaAs-cellen efficiënter te zijn dan een paneel van Silicium-cellen, het type cel dat voorgaande editie is gebruikt. Daardoor hebben wij de keuze gemaakt voor GaAs. Een paneel met GaAs-cellen is duurder dan een met Silicium-cellen. Het verschil komt neer op een bedrag van €200.000,-. Daarbij zijn er door het kiezen van GaAs-cellen ook op mechanisch vlak innovaties nodig. De zonneauto wordt bijvoorbeeld een stuk kleiner dan voorgaande editie.

Zonnecellen
Type celKostenEfficiëntie
Silicium paneel + reserve€90.000,-24 %
Gallium Arsenide (GaAs) paneel + reserve€300.000,-Meer dan 30 %
Situatie
Begrotingsgat op dit moment€99.000,-

Financiële uitdaging
Door de beslissing staan we financieel voor een grote uitdaging. We zijn erg goed op weg en hebben met onze partners al een groot deel van de begroting rond gekregen.  De zonneauto kan gebouwd worden en daar is ons productieteam dan ook hard mee bezig. Op het moment is het gat in de begroting nog €99.000,-. Dit bedrag is voornamelijk nodig om het team en de zonneauto in Australië te krijgen.

Help ons naar Australië
Zonder steun krijgen wij het begrotingsgat niet dicht. Alleen met jullie steun kunnen wij in oktober met onze zonneauto aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge staan. Wij hebben het vertrouwen dat wij samen het gat kunnen dichten. Helpt u ons naar Australië? Er zijn verschillende mogelijkheden om ons te helpen. Misschien wilt u zelf wel partner worden of kent u een bedrijf die dat zou willen. Daarnaast kan u ook een persoonlijke bijdragen doen via onze crowdfunding. Alle kleine beetjes helpen. Draagt u bij aan onze crowdfunding? Dan krijgt u een prachtige sticker op onze Escort auto tijdens de race en rijdt u als het ware mee in Australië.

 

Meer dan een zonneauto
Naast het ontwikkelen van een zonneauto, zetten we ons in voor duurzaamheid, educatie en behoud van talent in de regio. Denk aan de braindrain in Twente. Aankomende 21 juni organiseren wij het evenement Fully Charged – Explore the Future Together om onze partners te helpen in contact te komen met toekomstige werknemers. Aansluitend aan Fully Charged presenteren we onze zonneauto RED E, waarvoor iedereen is uitgenodigd. Daarnaast is ons team een proeftuin voor nieuwe ontwikkelingen. Samen met ons netwerk innoveren we voor een duurzame toekomst. Tot slot inspireren en enthousiasmeren we ook de jonge generaties op gebied van duurzame mobiliteit, bijvoorbeeld door het organiseren van excursies op ons kantoor.

 

 

Help ons naar Australië en draag bij via onze crowdfunding. Wilt u partner worden? Neem dan contact op met Arthur of Jasper.