Vandaag begon de 24-uursrace van de iLumen European Solar Challenge. We staan op dit moment tweede (RED One) en derde (RED Shift) in het klassement. De nacht gaan we bijna in en we hebben nog steeds erg veel energie. Bekijk hier de foto rapportage van deze dag!

  1. 3, 2, 1 smile!

Om tien uur begonnen we met een teamfoto van beide teams en de zonneauto’s. Met zo’n veertig mensen is dat nog een heel geregel, maar het is gelukt en de sfeer zat er al direct erg goed in.

Job Verkruisen

2. Teamoverleg

Daarna was het tijd voor een goed teamoverleg. Het hele team werd erbij geroepen door onze teamleidster Annelies. Er heerst een gezonde spanning in het team. Iedereen heeft er heel veel zin in.

Renna Vliem

3. RED Shift en RED One go go go!

Om 13:00 was het zover; de start van de 24-uursrace. Bij het startsein sprintten coureurs Guido en Wouter zo snel mogelijk naar de auto om te vertrekken.

Renna Vliem

4. Coureurswissel

Na een uur racen was het tijd om de coureur te wisselen. Coureur Guido maakte hier plaats voor coureur Mariska. Voor de eerste coureurswissel ging dit erg goed. We hadden zelfs nog twee minuten over!

5. 360

Om 14:39 gebeurde het. Coureur Mariska maakte een 360 met de auto. Dit is nog nooit gebeurd in de geschiedenis van Solar Team Twente en we waren daarom ook allemaal onder de indruk. Gelukkig maakte Mariska het goed en was er niks met de auto aan de hand.

6. Koplopers

Om 16:00 hebben we een tijdje voorop mogen rijden met RED One (eerste) en RED Shift (tweede). Later werden we ingehaald door Megalux Hungary.

7. Eten

Uiteindelijk was het om 19:00 tijd om tussen het racen door ook wat te eten. Merel en Jasper hadden een heerlijke pastasalade bereid. Het resultaat? “Dit is echt de lekkerste pastasalade van m’n leven.” aldus Frances! Bedankt Merel en Jasper.

Renna Vliem

8. Good Night

Nu gaan we de nacht in. Morgen als jij aan je onbijt zit, zullen wij je een update geven over onze nacht! Slaap lekker en tot morgen!

Renna Vliem

Wil jij toch live up to date blijven? Houd ons in de gaten via http://www.livetiming.getraceresults.com/zolder en natuurlijk via onze mediakanalen Instagram en Twitter.