Hele Twentse solarteam onderweg om hun droom waar te maken
De negentien studenten van Solar Team Twente vertrekken naar Australië. Donderdag 10 september wordt de groep uitgezwaaid door familie en vrienden op Schiphol. De zonneauto Red One is al eerder op transport gezet en komt tegelijkertijd met het team aan in Darwin. Het team bereidt zich voor op de Bridgestone World Solar Challenge. De race gaat 18 oktober van start.

Team staat te trappelen om race te starten
De negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente zijn de komende maand nog druk met de voorbereidingen voor de race, waar zij zich al meer dan een jaar fulltime voor inzetten. De zonneauto die zij zelf hebben ontworpen en gebouwd is eind augustus op transport gezet. Deze is vervoerd in een op maat gemaakte box door Meilink Groep. “Het inpakken van de transportbox was een klus die zeer zorgvuldig moest worden aangepakt. We hebben dan ook hulp gehad van de inpakexpert van Meilink”, aldus logistiek manager Maarten van Poppelen.

Het team staat te trappelen om de race te gaan rijden. “Met man en macht hebben we aan Red One gewerkt. We moeten nog laatste testen doen in Australië en dan zijn we er helemaal klaar voor om onze droom waar te maken”, aldus Irene van den Hof, teamleider van het Twentse solarteam.

Generale repetitie op de Veluwe
Het Twentse team reed 15 en 16 augustus een racesimulatie met hun zonneauto Red One. Op Vliegbasis Deelen werd de generale repetitie voor de race ‘down under’ gehouden. Tijdens dit weekend werden alle protocollen en scenario’s doorlopen die ook kunnen voorkomen tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. Dit was de laatste voorbereiding in Nederland voordat Red One werd ingepakt voor transport.Jérôme Wassenaar - Racesimulatie dag 1 (5) (2000x1333)

Bridgestone World Solar Challenge
Op 18 oktober 2015 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s. Voor het eerst rijdt Solar Team Twente met een asymmetrische zonneauto waarbij de coureur aan de rechterkant van de zonneauto zit. Met dit design heeft het team het volste vertrouwen eerste te worden in Australië.