Enschede, 13 augustus 2018

Na veertien jaar neemt Solar Team Twente afscheid van haar kantoor op Universiteit Twente. Ook van de werkplaats op Vliegveld Twenthe, waar het team sinds 2015 haar zonneauto ontwikkelt, zal afscheid worden genomen. Deze week gaat het team verhuizen naar de Kanaalstraat 235 in Enschede. “Het nieuwe pand heeft een werkplaats en een kantoor in één. Deze verandering zorgt voor een nog betere communicatie tussen de teamleden. Zo kunnen we ons als team optimaal voorbereiden op de Bridgestone World Solar Challenge 2019”, vertelt de enthousiaste Annelies Dekker, teamleidster van Solar Team Twente.

Goede samenwerking

Het team heeft een goede tijd gehad op Vliegveld Twenthe en op Universiteit Twente. “We hebben een fantastische periode achter de rug op beide locaties. Het besluit voor de verhuizing is in goed overleg genomen”, vertelt Dekker.

Kick-start

Het team staat er zeker niet alleen voor tijdens de verhuizing. Veel oud-teamleden hebben hun vakantieplannen aan de kant geschoven om het team te ondersteunen. “Het team heeft straks een prachtige locatie waar de achtste zonneauto van Solar Team Twente ontwikkeld gaat worden. Als oud-teamleden helpen we ze met het maken van een kick-start”, vertelt Olivier Berghuis, oud-teamleider van Solar Team Twente. De oude en huidige teamleden zullen de handen uit de mouwen steken om het nieuwe pand voor het begin van het nieuwe collegejaar op orde hebben.

Bridgestone World Solar Challenge

Op 13 oktober 2019 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent drie verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit studenten van Saxion en Universiteit Twente. In oktober 2019 zullen zij hun droom gaan waarmaken: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto ter wereld gebouwd.


Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frances van Elburg van Solar Team Twente via f.vanelburg@solarteam.nl