Op 18 mei was de aftrap van Tour de Twente! Gedurende twee zaterdagen staat het team met de 21Connect, de zonneauto die in 2011 meereed in de World Solar Challenge en daar de 5e plaats behaalde, op verschillende plaatsen in Twente. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met TC Tubantia.

Het team werd als eerst verwelkomd in Oldenzaal. In de Kerkstraat was de zonneauto een ochtend lang te bewonderen voor winkelend publiek. Aan het eind van de ochtend werd de auto weer ingeladen, volgende bestemming: thuishaven Enschede, waar op het Ei van Ko (voor het gemeentehuis) iedereen welkom was om de 21Connect te bekijken en vragen te stellen aan de aanwezige teamleden.

De auto had, zoals altijd, een enorme aantrekkingskracht op publiek van alle leeftijden. Vooral het enthousiasme van kinderen was enorm, Solar Team Twente verwacht weer enkele jonge RED Engineers enthousiast te hebben gemaakt voor technologie!

Solar Team Twente gemist?
Aanstaande zaterdag, 25 mei, zal het tweede deel van Tour de Twente plaatsvinden. ’s Ochtends is de auto te bewonderen in Almelo op de Koornmarkt en in de middag staan de teamleden met de 21Connect in Hengelo op de Brink.