Enschede, 9 juni 2018

Solar Team Twente presenteert op zaterdag 9 juni haar nieuwe team. Onder leiding van teamleidster Annelies Dekker gaat het 19-koppige team de achtste zonneauto ontwikkelen. “Dit weekend is voor ons de start van een groots avontuur. We kennen elkaar nu nog niet, maar een ding is zeker: De energie spat er vanaf! “, vertelt Annelies. Ook werden de nieuwe reglementen van de Bridgestone World Solar Challenge afgelopen week bekend.

Beste teamsamenstelling

Op basis van een sollicatieprocedure van drie maanden zijn de nieuwe teamleden getest op onder andere intelligentie en persoonlijkheid. “We hebben gezocht naar de beste teamsamenstelling”, vertelt oud-teamleider Olivier Berghuis. Hij vergelijkt de situatie met een voetbalteam, “Als coach plaats je niet alleen spitsen in het veld, dat belemmert de kwaliteit. Je hebt een goede mix nodig van verschillende persoonlijkheden en kwaliteiten. Dit is ook het geval bij een topsport team als het solarteam.“

Overdracht

Volgens Berghuis kan het stokje met een gerust hart worden overgedragen “Er staat een fantastisch nieuw team met topstudenten van Saxion Hogeschool en Universiteit Twente te popelen om te beginnen.”, aldus Berghuis.

Opvallende reglementen

Ook werden de reglementen van de race deze week bekend. Opvallend is dat de reglementen, afgezien van een aantal verduidelijkingen weinig zijn veranderd ten opzichte van de vorige editie. “De organisatie daagt de nieuwe teams duidelijk uit om binnen de bestaande reglementen verder te innoveren. Ik denk ook dat er nog veel doorontwikkelmogelijkheden zijn. In deze zin wordt de opdracht voor ons team ook weer anders dan in de vorige edities”, vertelt Annelies Dekker.

Bridgestone World Solar Challenge

Op 13 oktober 2019 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent drie verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij maken hun droom waar: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2019. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto ter wereld gebouwd.