The RED Engine mag aanstaande zondag starten in de 2013 Bridgestone World Solar Challenge. Vandaag werd door officials van de World Solar Challenge gecontroleerd of The RED Engine voldoet aan de regels van het evenement. De zonneauto is deze keuring zonder problemen doorgekomen. Zaterdag vindt het tweede deel van deze ‘scrutineering’ plaats, die bestaat uit een kwalificatie voor de startpositie.

The RED Engine voldoet aan de regels en is veilig, daardoor is Solar Team Twente zeker van een startplaats aankomende zondag. Tijdens de ‘scrutineering’ zijn alle onderdelen van The RED Engine nagelopen. Alle deelnemende auto’s moeten onder andere veiligheidsriemen, goede verlichting en een claxon hebben om mee te mogen doen. Ook wordt gecontroleerd of de coureur in geval van nood snel genoeg uit de auto kan komen. Dat vormde geen probleem voor de coureurs. “In 15 seconden hadden we wel twee keer in en uit kunnen stappen”, aldus coureur Erik Krämer.

Een groot deel van de andere teams is vanochtend ook door de keuring gekomen, zo mogen de teams uit Delft, Michigan en Tokyo aanstaande zondag aan de startlijn beginnen. Aanstaande zaterdag vindt het volgende grote evenement plaats in de aanloop van de race, namelijk de kwalificatie. De kwalificatie, of dynamische scrutineering, vindt plaats op het circuit Hidden Valley motor sports en zal de geschiktheid van de auto tijdens het rijden worden beoordeeld. Ook zal aanstaande zaterdag duidelijk worden op welke plaats The Red Engine mag beginnen.

_VBS1437

DSC_4567

_VBS1486

Foto’s: Joost van Baars Fotografie