Solar Team Twente ligt nog altijd op de derde plaats in de World Solar Challenge. The RED Engine moest in de ochtend enkele minuten stoppen om een wielkap vast te maken. Deze was los komen te zitten door de harde wind. De auto van Stanford kon hierdoor inlopen op The RED Engine. Twente was snel genoeg weer op gang om de nummer vier daarna voor te blijven. Aan het eind van de vierde racedag behoudt The RED Engine een voorsprong op Stanford. Nummers één en twee Delft en Tokai wisten hun voorsprong op de rest van de deelnemers verder te vergroten.

_VBS3398

Ondanks de windstoten bleef The RED Engine zeer stabiel. Dit gold niet voor alle teams. De wind teisterde vooral het team van University of Michigan, dat vlak bij de controlepost Coober Pedy van de weg werd geblazen. Er vielen geen gewonden, maar Michigan staat voorlopig stil om de schade te bekijken en probeert morgen weer te starten.

rsz_dsc_5397-2

Solar Team Twente is optimistisch over de laatste racedag morgen. Verwacht wordt dat de hoeveelheid bewolking zal toenemen, wat betekent dat de teams grotendeels op hun accu zullen moeten teren. Strateeg Antoni Brentjes: “We verwachten dat het morgen alles behalve een solar challenge zal zijn met regen en veel wind. Dankzij onze luchtmachtmeteoroloog Peter Korevaar hebben we ons hierop goed voor kunnen bereiden en kunnen we morgen flink doorrijden”.

_VBS3282

Foto’s: Joost van Baars