‘Heldere en hoge ambitie, creatief en innovatief, een zeer ondernemend team’. Dat waren de factoren voor de winst volgens de expert-jury bij de uitreiking van de Rode Loper van Twente. Maandag 11 januari hebben wij de Rode Loper gewonnen. Daarmee mogen wij ons een jaar lang ‘Twents Ambassadeur’ noemen!

In het Theaterhotel in Almelo werd voor de vijfde keer de Rode Loper van Twente uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gezamenlijke Twentse netwerkorganisaties. We kregen de meeste stemmen van de ruim 600 aanwezige ondernemers en de expert-jury.

Rode Loper, Red One ©Eric Brinkhof“Stemt u op ons, dan stemt u op al onze partners”

Voor de Rode Loper waren zes genomineerde bedrijven die kans maakten op het Twents ambassadeurschap, waaronder onze partners Universiteit Twente, Demcon en TriMM. Bij de slotvraag aan de genomineerden waarom zij vonden dat hun bedrijf de Rode Loper moest winnen, gaven Universiteit Twente en Demcon aan de winst te gunnen aan ons. Teamleider Irene van den Hof antwoordde: “Alle genomineerden zijn huidig- of oud-partner van Solar Team Twente. Stemt u op ons, dan stemt u op al onze partners”, waarna een luid applaus uit het publiek klonk.

Na een stemperiode van het publiek in de zaal en na overleg binnen de expert-jury, werden wij als winnaar van de Rode Loper aangewezen. Geert Braaksma (Voorzitter Twente Board) gaf aan dat het solarteam zeer creatief en ondernemend was met SABINE; ons zelfbedachte en –ontworpen elektrische systeem. Daarnaast noemde hij dat de ambitie van Solar Team Twente hoog en helder was. Iets wat hij graag aan de Twentse ondernemer wilde meegeven.

 ©Eric brinkhorst

Het team gaat door in 2017

We hebben een fantastische avond achter de rug. Voor de uitreiking van de Rode Loper, werden we nog gehuldigd door Onno van Verldhuizen, burgemeester van Enschede. Daarnaast kregen wij als team officieel te horen van onze stichting dat ook in 2017 een nieuw team zal deelnemen aan de World Solar Challenge.

Nu bekend is dat er een nieuw editie volgt in 2017, wordt de sollicitatieprocedure voor het nieuwe team opgezet. Geïnteresseerd? Houd dan de komende tijd onze Facebook en deze website in de gaten!

Huldiging Solar Team Twente 2015 ©ErikBrinkhorst (1)

Foto’s ©Eric Brinkhorst