Stichtingspartijen Saxion en Universiteit Twente hebben als belangrijke grondleggers van het project aangegeven de komende editie voor niets minder dan de winst te willen gaan. Beide kennisinstellingen gaan extra investeren in Solar Team Twente 2015.

Voor de toekomst van het project heeft het team teruggekeken naar de afgelopen edities, hiervoor is een enquête gehouden onder alle partners van editie 2013. Vanaf 2005 is Solar Team Twente van een ‘studentenproject’ uitgegroeid tot een professionele organisatie met vele stakeholders. Technisch manager Jelle Wagenvoort: “Na vijf edities is dit het moment om duidelijke keuzes te maken. Voor het winnen van de race is niet alleen een hecht studententeam belangrijk, maar ook een collectief aan partners dat er voor 100% voor gaat. We zijn jarenlang de underdog geweest, het is tijd om de wereldbeker naar Twente te halen!”

Met het bericht zich extra te gaan committeren geven Saxion en Universiteit Twente een sterk signaal af. “Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. We gaan nu echt voor de eerste plaats!”, aldus de bestuurvoorzitters Victor van der Chijs en Wim Boomkamp. Met het vormen van een sterk nieuw team en bestuur, extra bijdragen en inspanningen doen de kennisinstellingen een expliciete oproep aan de regio, alle bestaande en potentiële partners hierin mee te gaan. Er worden wel voorwaarden gesteld aan de extra support: mocht de winst niet behaald worden dan stoppen beide kennisinstellingen hun bijdragen en daarmee feitelijk de toekomstige deelname aan de race in zijn huidige vorm.

Solar Team Twente is uiteraard erg blij met de extra steun. Met dit commitment  laten de partijen zien vertrouwen te hebben in het project, studentenactivisme te steunen en een bijdrage te willen leveren aan de profilering van Twente op het gebied van High Tech Systems & Materials, innovatie en ondernemerschap. Het team neemt dit vertrouwen mee als uitgangspunt om grondleggende veranderingen in het project door te voeren en het geheel naar een nog hoger niveau te tillen.

Voor team 2015 ligt er dus een ultieme uitdaging: wereldkampioen worden in de World Solar Challenge. Durf jij dit aan? Solliciteer nu!

 

Foto: Haico Stegink