De beslissing is gevallen: het gaat door!

Maandag 11 januari is officieel bekend gemaakt dat Solar Team Twente groen licht heeft gekregen om een nieuw team samen te stellen voor de World Solar Challenge in 2017. Het was nog spannend, omdat de besturen van Saxion en Universiteit Twente hebben aangegeven geen ondersteuning meer te geven als het team in 2015 niet zou winnen. Het Twentse team eindigde uiteindelijk als tweede, slechts drie minuten na de nummer één. Stichting Solar Team Twente (waarin Saxion, Universiteit Twente, ROC van Twente en Thales zijn vertegenwoordigd) heeft besloten om opnieuw een Twents solarteam te ondersteunen.

©Gijs Versteeg

©Gijs Versteeg

Verheugd om nieuwe stappen te zetten
Tijdens de huldiging van het Twentse solarteam in het theater in Almelo ontving het studententeam het officiële bericht van zijn stichting; er komt een nieuw team en er zal een nieuwe zonneauto gebouwd worden. Teamleider Irene van den Hof geeft aan verheugd te zijn met de uitspraak: “We zijn erg blij. Het zou ontzettend zonde zijn geweest om niets te doen met de opgebouwde kennis en de ervaring van meer dan tien jaar Solar Team Twente”. Ook de rest van de teamleden is gelukkig met de beslissing. “Er zijn altijd verbeteringen door te voeren, dus de volgende auto kan nog sneller worden”, aldus Technisch Manager Robin Haandrikman, “De teamleden stellen aanbevelingen op voor een nieuwe zonneauto, waardoor er weer nieuwe stappen kunnen worden gezet bij de volgende editie”.

Het team leverde eind oktober 2015 een topprestatie door nipt als tweede te eindigen in de prestigieuze Bridgestone World Solar Challenge. Daarnaast ontvingen zij de Innovation Award voor het zelfbedachte en –uitgewerkte elektrische systeem SABINE, waarmee meer energie kan worden gewonnen tijdens schaduwmomenten op het zonnepaneel.

Innovation Award SABINE ©Gijs Versteeg

©Gijs Versteeg

Bridgestone World Solar Challenge
Op 18 oktober 2015 stond Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers reed Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. Het Twentse solarteam werd tweede in de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.